Omega 3 yağ asitleri, vücudun ihtiyaç duyduğu ve sağlık için büyük öneme sahip mikro besinlerdir. Hücrelerin düzgün çalışması için Omega 3 yağ asitleri oldukça gereklidir.

Omega 3’ün vücuda birçok faydası bulunmaktadır. Bunlardan bazıları;

1- Omega 3’ün hücre sağlığına etkileri

Omega 3 yağ asitleri, hücrelerin yapı taşları arasındadır. Hücre zarlarının bir kısmını oluşturan çoklu doymamış yağlar, Omega 3 yağları EPA ve DHA içerir. Hücrelerin düzgün çalışması için Omega 3 yağ asitlerine ihtiyaç vardır.

EPA ve DHA kalbin normal fonksiyonuna katkıda bulunur.
DHA normal görme yetisinin korunmasına katkıda bulunur.
DHA normal beyin fonksiyonlarının korunmasına katkıda bulunur.
DHA’nın anne tarafından alınması fetusun ve emzirilen bebeklerin normal beyin ve göz gelişimine katkıda bulunur.

2- Omega 3’ün göz sağlığına etkileri

DHA, özellikle göz sağlığının gelişmeli ve sürdürülmesi açısından oldukça önemlidir. Gözün ağ tabakasında DHA yüksek miktarlarda bulunur. Fotoreseptör membran bütünlüğünün korunmasında ve keskin görmenin sağlanmasında önemli rolleri vardır.

3- Omega 3’ün bağışıklığa etkileri

Omega 3 yağ asidinin en önemli faydalarından bir tanesi de bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Bağışıklığı düzenleyici ve destekleyici bir etkiye sahip olmasından dolayı Omega 3, hem yetişkinlerin hem de çocukların hastalıklara karşı daha dirençli olmasına yardımcı olmaktadır.

4- Omega 3’ün kemik ve eklem sağlığına etkileri

Yeterli omega 3 alımı, kemik sağlığı için de önemlidir. Omega 3 hem çocukların hem de yetişkinlerin çok daha sağlam kemiklere sahip olmasına yardımcı olmakta ve kemik sağlığını desteklemektedir. Aynı zamanda Omega 3, kalsiyum dengesini ve kemik yapımından sorumlu osteoblastların aktivitesini düzenlemeye yardımcı olarak kemik sağlığını iyileştirebilir.

Çocukluktan itibaren vücudun Omega 3 ihtiyacının yeterli seviyede karşılanması, fiziksel gelişimi desteklemeye yardımcıdır. Hem çocukların hem yetişkinlerin bir sağlık profesyonelinin görüşünü de alarak omega 3 takviyesi kullanması ve vücutta Omega 3 seviyesini koruması oldukça önemlidir.

Omega 3 takviyeleri ve gıda takviyeleri ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak için siz de https://www.naturalnest.com.tr/ sitesini ziyaret ediniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM