DİSK Dev Emekli-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hatice Kılıç, 1 Mayıs 2026 öncesinde yaptığı açıklamayla emeklileri alanlara davet etti. Kılıç, “Duracak zaman değil, yürüyecek yollar bizimdir” diyerek, tüm emeklileri sınıf mücadelesinin simge günü olan 1 Mayıs’ta meydanlarda buluşmaya çağırdı.

Emeklilerin yıllarca ülkenin üretiminde, emeğinde ve birikiminde önemli rol oynadığını vurgulayan Kılıç, “Bu toprakları ilmek ilmek dokuyanlar, ömrünü fabrikalarda, tarlalarda, dersliklerde, atölyelerde harcayanlar emeklilerdir. Biz demokrasi ve sınıf mücadelesinden emekli olmadık” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında ekonomik zorluklara ve yaşam koşullarına dikkat çeken Kılıç, emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısının görmezden gelindiğini belirtti. “Bükülmüş bellerimizi teslimiyet sanıyorlar, yanılıyorlar. Sofralarımızdaki eksikliği kader olarak kabul etmemizi istiyorlar, aldanıyorlar” diyen Kılıç, emeklilerin hak mücadelesinden vazgeçmeyeceğini vurguladı.

Orta Porsuk havzasında yaşam döngüsü
Orta Porsuk havzasında yaşam döngüsü
İçeriği Görüntüle

1 Mayıs’ta yalnızca öfke değil, umutla da meydanlarda olacaklarını ifade eden Kılıç, “Sokağın sesini, mutfağın yangınını alanlara taşıyacağız. Ama aynı zamanda umudu, dayanışmayı ve yeniden ayağa kalkma iradesini büyüteceğiz” dedi.

İstanbul’dan Ankara’ya tüm meydanların 1 Mayıs alanına dönüşmesi gerektiğini belirten Kılıç, emeklilerin gençler, işçiler ve tüm emekçilerle birlikte hareket edeceğini söyledi.

Kılıç açıklamasını, “2026’nın 1 Mayıs’ı, zincirlerini kıran emeklilerin günü olacak. Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın direniş, yaşasın umut” sözleriyle tamamladı.