Marsifed heyetinden başkan Küpeli’ye ziyaret
Marsifed heyetinden başkan Küpeli’ye ziyaret
İçeriği Görüntüle

Tarım ve Orman Bakanlığı, 'Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar' listesinde güncellemeye gitti. Çeşitli ürünlerin eklendiği listeye dahil edilen 7 sucuk firması dikkat çekerken, mevzuata aykırı üretim yaptığı duyurulan firmalar arasında marketlerde satılan sucuk markası da yer aldı.

İfşa edilen markalar şu şekilde...

- Sakarya'da üretim gerçekleştirerek Türkiye'nin dört bir yanına dağıtım yapan ve çok sayıda zincir market ve şarküteride satışa sunulan Öztürk Sucukları'nda sakatat (baş eti) tespit edildi.

- ALTUN PAZARLAMA TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ tarafından üretilen Akkoyun marka dana sucuklarında deri dokusu ve kanatlı eti bulundu.

- ERTÜRK ET VE ET ÜRÜNLERİ GIDA VE GIDA KATKI MADDELERİ SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ tarafından üretilen Ertürk marka sucuklarda mekanik ayrılmamış kanatlı eti ve soya tespit edildi. 

- Afyonkarahisar Efem Sucukları markası ile satışa sunulan piliç sucuklarda 'mekanik ayrılmış kanatlı eti' kullanıldığı ortaya çıktı. 

Ceylaner marka piliç sucuklarda 'mekanik ayrılmış kanatlı eti' tespit edildi. 

- Afyon Keyf-i Sucuk markası ile satışa sunulan ısıl işlem görmüş piliç sucuklarda mekanik ayrılmış kanatlı eti bulundu. 

- Merkil Deniz Ürünleri Gıda İçecek Ticaret tarafından üretilen Afyon Gürkasap marka dana sucuklarında kanatlı eti tespit edildi.