Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, her yıl düzenlediği ve gelenekselleştirdiği “Açık Hava Sinema Geceleri” ile sinema salonlarının bulunmadığı 12 kırsal ilçede film gösterimleri gerçekleştirmeye devam ediyor. "Aykut Enişte 2" adlı filmin ilçe meydanlarında vatandaşlarla buluşturulduğu etkinliğin gösterimi Günyüzü ve Mihalıççık’tan sonra Alpu’da gerçekleştirildi.

Alpu Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan açık hava sinema etkinliğine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından diğer gösterimlerde olduğu gibi izleyicilere sinema kültürünün vazgeçilmezi olan gazoz ve mısır ücretsiz olarak ikram edildi.

Sinema gösterimi ile farklı bir akşam yaşadıklarını belirten Alpulu vatandaşlar, “Hep birlikte film izleme imkanı bulduk. Açık hava sineması gerçekten çok güzel. İlk kez sinema ile tanışan çocuklar da çok mutlu oldular. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’e çok teşekkür ederiz” dediler.

İlçelerde 11 Ağustos’a kadar sürecek olan “Açık Hava Sinema Geceleri” İnönü ilçesi ile sürecek. Nostaljik sinema keyfi 1 Ağustos’ta Seyitgazi Cumhuriyet Meydanı, 2 Ağustos Beylikova Cumhuriyet Meydanı ve 3 Ağustos Çifteler Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarla buluşmaya devam edecek.

Editör: Mustafa YILDIRIM