CHP Eskişehir İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Diler üniversite öğrencisinin intihar etmesi ile ilgili şu açıklamayı yaptı; “Bugün burada yaptığımız basın açıklamasının sebebi malumunuz. Geçtiğimiz cumartesiyi pazara bağlayan gece maalesef şehirimiz elim bir olaya şahit oldu.

21 yaşında, hayatının henüz daha baharında gepe genç bir kardeşimiz olan Resul intihar ederek yaşamına son verdi. Geçim sıkıntıları, hayata dair yaşadığı karamsarlık gibi problemlerden ötürü bir gencin yaşamına son vermesi ülkemizin nasıl bir noktaya geldiğini açıkça göstermektedir.

Bu acı ölüm yalnızca Resul Kardeşimizin yaşamdan kopması olamaz. Bu durum ulu önderin gençlere emanet ettiği ülkenin can damarlarından birinin gençlerin yaşama ve öğrenme hakkının yok olduğunun açık kanıtıdır.

Resul, mektubunda ahlaksızların bize ahlak öğretmesinden bıktık diyor. Rahatsız olduğu bir konudan bahsediyor. Türkiye’de her gün gençler, çocuklar intihar ediyor, hiçbir şey yapılmadığı gibi haberi de yapılmıyor, üstüne intihar eden suçlanıyor diyor. Keşke bu kadar pislik bir toplumda yaşamasaydık diyor.

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir! Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!

Başta da söylediğim gibi bu ölüm umutları çalınmış bir gençliği, hayalsiz hedefsiz kalmış bir gençliği işaret ediyor. Bu ölüm yalnızca kardeşimizin değil, büsbütün tüm gençliğimizin yok oluşudur.

Bazı kesimler diyor ya hani mektubuna göre politik bir ölüm değil diye, tam tersi bu ölüm bir toplumun ölümüdür. Bu da son derece politik bir mevzudur.

Kimse kusura bakmayacak, 21 yaşındaki bir genç bu hayattan beklentilerini kaybetmişse bunun sorumlusu bu hayatı dayatanlardır. Bunun sorumlusu en temel hakkı olan yaşama ve öğrenme hakkını bu gençliğe lütuf gibi gösterenlerdir.

Sizlerin huzurunda söz veriyoruz, and olsun ki bu bozuk düzeni yok edeceğiz!

Kendi çocukları ayakkabı kutularına milyonları sığdırırken, bu halkın evlatlarını hayatın hiç bir alanına sığdıramayanlardan hesap soracağız.

Gençlerimizin yaşamdan kopmaması için elimizden geleni yapacağız, onlara,  onlarla beraber umut yetiştireceğiz!

Resul kardeşimize rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına sabırlar diliyorum.”

Editör: Mustafa YILDIRIM