Türkiye genelinde 31 Mart 2024 seçimlerinin ardından 56 belediye başkanı AK Parti’ye geçti. Bunların arasında 7 CHP’li belediye başkanının da bulunması, Eskişehir’de benzer bir gelişme yaşanıp yaşanmayacağı sorularını gündeme getirdi. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, böyle bir ihtimalin Eskişehir’de söz konusu olmayacağını belirterek açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin her seçim öncesi kendisine teklif götürdüğünü söyleyen Ataç, “Tepebaşı’nda bileğimizi bükemedikleri için her seçim öncesi bana gelirler, AK Parti’ye geçmem için. Ben de onlara ‘Kolayı var, benimle çalışmak istiyorsanız siz CHP’ye geçin’ derim” ifadelerini kullandı. AK Parti’ye geçiş ihtimalini kesin bir dille reddeden Ataç, “Zaten her seçim öncesi kendilerini reddettiğim için seçim sonrasında bana sormaya cesaret edemezler” dedi.

“Eskişehir’de böyle bir tablo beklemiyorum”

Eskişehir’deki belediye başkanlarının AK Parti’ye geçiş yapacağını düşünmediğini de ifade eden Ataç, bu tür kararların kişisel duruş ve siyasi karakterle ilgili olduğunu vurguladı. Yakın dönemde AK Parti’ye geçerek gündeme gelen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na değinen Ataç, “2009’da Özlem Çerçioğlu ile aynı dönemde başkanlık yaptım. Kendisiyle hiç diyaloğum olmazdı. Bana göre zaten o kişi bir sol partide yer alamayacak biriydi. Özetle, AK Parti’ye geçenler için ‘içimizdeki çürük yumurtaları attık’ diyebiliriz” dedi.

Sağlığı geliştiren belediye unvanı verildi
Sağlığı geliştiren belediye unvanı verildi
İçeriği Görüntüle

CHP’den AK Parti’ye geçen başkanlar

31 Mart seçimlerinin ardından CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen 7 belediye başkanı arasında özellikle Aydın’daki isimler dikkat çekti.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu

  • Söke Belediye Başkanı

  • Sultanhisar Belediye Başkanı

  • Yenipazar Belediye Başkanı
    Bunların yanı sıra CHP’nin farklı il ve ilçelerinden 3 belediye başkanı daha AK Parti’ye katılmıştı...