Avşa Adası, Türkiye'nin en popüler turistik yerlerinden biridir. Marmara Denizi'nde yer alan Avşa Adası, yurt içi popüler bir tatil destinasyonudur. 2.000 civarında nüfusu olan küçük bir adadır. Marmara Adaları'nın üçüncü büyük adasıdır. Adada nüfus yaz aylarında yaklaşık 140 ile 150 bine kadar ulaşmaktadır. Detaylar için bakınız; Avşa Adası nerede?

Avşa Plajları

Adanın en popüler plajı Altınkum plajıdır. Bu sığ, düz, kumlu bir plajdır. Sahilde çok sayıda kafe ve restoran bulunmaktadır. Bir plaj tatili için harika bir mekandır. Adanın bir diğer popüler plajı ise Nar Koyu. Kirli kumu vardır.

Plaj, aileler arasında çok popülerdir. İDO iskelesine de yakındır. Adanın ana kasabası Avşa'dır. Beldede çok sayıda otel, pansiyon ve apart otel bulunmaktadır. Kasaba yazın turizmin zirvesinde yoğun yaşandığı bir yerdir. Avşa ayrıca 3 farklı şarap imalathanesine sahiptir. Şaraplarını tatmak için Bortacina Şarapçılığı'da ziyaret edebilirsiniz.

Avşa Adası Yaz Aktiviteleri

Yaz aylarında Avşa Adası'nda çeşitli konserler düzenlenmektedir. Çocuklu aileler içinde belediye tarafından çok eğlenceli etkinlikler yapılmaktadır. Avşa Adası'na ulaşım İstanbul'dan, Tekirdağ'dan ve Erdek'ten feribot seferleri ile yapılmaktadır. Avşa Adası feribot seferleri için linki ziyaret edebilirsiniz.

Avşa'nın Geçim Kaynağı

Avşa Adası'ndaki liman bir balıkçılık kooperatifi tarafından işletilmektedir. Liman, boyu 10 metreye kadar olan büyük teknelere açıktır. Teknenizi çekmek için bir kızak ve kızak kiralayabilirsiniz. Adada çok sayıda plaj bulunmaktadır. Bazıları özeldir, ancak diğerleri halka açıktır. Kısacası Avşa Adası plajları, eğlenceleri ve olta balıkçılığı ile ünlüdür. Tatile geldiğinizde Avşa Adası pansiyonları konaklama ihtiyaçlarınızı karşılamaktadır.

Editör: Mustafa YILDIRIM