İzmir’de yapılan törene katılamayan Begiter’in ödülünü Eskişehir’e bir otelde düzenlenen törenle takdim eden Türkiye Futbol Adamları Derneği Samsun Şubesi Başkanı Gültekin Kullukçu, değerli futbol adamlarının ve yöneticilerinin hizmetlerinin karşılığının asla ödenemeyeceğini belirtti.

Samsun’un Cumhuriyet’in kuruluşu ve futbol tarihinde yerinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Kullukçu, “İlk adım Samsun’dan ve 19 Mayıs kentinden atılmıştır. Samsunspor göğsünde Atatürk armasını taşıyan tek kulübümüzdür. Eskişehirspor ile Samsunspor’un ortak özellikleri ‘Kırmızı Şimşekler’ sözüyle sembol olmalarının yanı sıra 58 yıl önce 1965 yılında kurulmuş olmaları. TÜRFAD geçmişten günümüze Samsun ve Eskişehir futboluna emeği geçmiş ve geçmekte olan herkese kucak açmış yılda bir kez de olsa emeği geçenleri hatırlıyor ve onları bir araya getirip ödüllendiriyor. Cumhuriyetimizin 100. Yılında yine birbirinden değerleri harmanlayarak taçlandırıyoruz. Bugünde Eskişehir’de Aydın Begiter başkana özellikle bu ödülü vermek bizim için bir onurdur. Değerli futbol adamlarımızın ve yöneticilerimizin hizmetlerinin karşılığını asla ödeyemeyiz. Unutmamalıdır ki insanımızda özel bir yeri olan ‘vefa’ ve ‘saygının’ gelecek kuşaklar tarafından da sürdürülebilmesi önemlidir” dedi.

Bir gün önce şampiyon olan sporcu ağaca asılı halde bulundu Bir gün önce şampiyon olan sporcu ağaca asılı halde bulundu

“İnsanlar yaşarken de anılmalıdır” ödülünü alan Eskişehirspor’un efsane başkanlarından Aydın Begiter ise, önemli olan insanların bu hayattan göç ettikten sonra değil yaşarken hatırlanması olduğunu belirterek Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) Samsun Şubesi Başkanı Gültekin Kullukçu ile yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Törene katılan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’ta, Aydın Beğiter’e milli takım forması hediye etti.

Editör: Mustafa YILDIRIM