Diri şunları söyledi; 

Saygıdeğer Eskişehir halkı ve Eskişehirsporlular;
 
           Şan ve şeref dolu yarım asırdan fazla yaşayan armamız şu dönemlerde Eskişehirspor tarihinin en zorlu, en kötü ve en imkansızlıklar içerisindeki günlerini yaşıyor. Bugünlerin sorumlularını hepimiz çok iyi biliyoruz. Ancak şu an geriye bakıp olmayana hayıflanacağımız bir dönem değil. Bilinçli olarak Küme düşürülmemiz Ardından çabucak dağılacağımızı ve Eskişehirspor davasının yok olacağını düşündüler. Fakat daha güçlü kenetlendik daha sıkı sarıldık birbirimize. Çünkü en iyi biz biliyorduk düşünce kalkmasını ve düştüğünde oluşan yalnızlığı.. ve aradan geçen yıllar ardından direniş gücümüz azaldı azaldı ve şu an bitti denecek kadar az kaldı. 
Ancak;  Bizler bu armanın dimdik duruşuna vurulduk. İstanbul dukalığına başkaldırışına aşık olduk. Tertemiz sevdasıyla, karşılıksız cefasıyla gurur duyduk. Evini geçindirdiği boya sandığını, evini ısıttığı kiremitleri satarak deplasmana giden ağabeylerimizin hikâyeleriyle hüzünlendik. Hatıra bilet kampanyasında bütün parasıyla gelip bilet alan ayakkabı boyacısı çocuğumuzla gururlandık. On binlerce gittiğimiz deplasmanlarla böbürlendik. Fakat durum ne olursa olsun o formanın gittiği her yerde siyah kırmızı bayrağı dalgalandırdık.
 
 Şimdi tarihimizin en zor dönemindeyiz. Tarihimiz boyunca defalarca yenildik ve küme düştük. Fakat bunların hiçbirinde, hiç kimse diyemez ki Es-Es taraftarı da küme düşmüştür. Evet Son yıllar tam bir eziyet oldu. Başarısızlıklar bizi bunalttı. Ancak; bu başarısızlıklara haksızlıklara yıllarca biz göğüs germedik mi? Biz başlatmadık mı Direnişi ? Biz haykırmadık mı Dirilişi? Bizler akın etmedik mi sevdamızın peşinden? Yıkabildiler mi hayallerimizi? Çalabildiler mi gençliğimizi? Hangimiz pişmanız? Hangimiz bu acıdan zevk almıyor.? 
Mayamız bu hamurumuz bu BİZ ESKİŞEHİRSPORLUYUZ bu kötü günlerde daha sıkı kenetlenip bir çok sıkıntıya göğüs geren yine bizleriz. Artık önümüzde SON BİR MAÇ var. Eğer bu maçı kaybedersek sezonun ilk yarısını son sırada bitireceğiz ve küme de kalmamız hayal olacak. Belki de ikinci yarı sahaya bile çıkamayacağız ve Küme düştüğümüz takdirde zaten Eskişehirsporumuz kapanacak. Bu hafta sonu yenemezsek şimdiden küme düşmüş gibi olacağız ve yıllardır verdiğimiz mücadelede son bulacak..
Bizler TARAFTARLAR olarak elimizden geleni fazlasıyla yaptık. Bu zamana kadar direnen emek veren çırpınan herkes büyük bir hikaye yazdı ancak bizler kısıtlı imkanlarımızla yapabileceğimiz her şeyi yaptık ve Şimdi önümüzde belki de SON MAÇ var. Belki de Eskişehirspor bir daha sahaya bile çıkamayacak. Gelin bu son maçta bir olalım ve kenetlenelim tarih önüne alnımız ak çıkalım. Büyüklerimizden şanla şerefle aldığımız mirası yine şanla şerefle bırakalım..

 Tabi ki herkes yoruldu ve bıktı, sitem eden herkesin haklı olduğu noktalar var. Birçok kişiye güvendik göklere çıkardık. İleriyi değil anı yaşayarak yürüdük. Küme düştük “olsun” dedik içerde 5 yedik “başın öne eğilmesin” dedik Finali kaybettik “sağlık olsun” dedik. Ancak bu sefer bu düşüşün çıkışı yok arkadaşlar. Diyecek söz, avunacak deplasman, sığınacak başka liman YOK. Düşersek sen ben o değil hep beraber düşeceğiz.. ve bu borç yüküyle bir daha yaşamamız "düşsende amatöre" diye söylenen abartı sözler havada kalacak. Sesimizi duyan ne kadar olur bilinmez. Artık duygusal değil Mantıklı hareket etmeliyiz. Bu son maç yenilirsek bir daha sahaya bile çıkamayacak duruma geliriz. 
            
        Dedik ya koskoca yarım asır; binlerce ömür, binlerce umut, onur, gurur..  
 
        Ligde kalabilmek adına, umutlarımızı yarına taşımak için, daha bitmeyen bir hikayemiz olduğu için yine Yan yana omuz omuza olalım. Dosta düşmana gösterelim yıkılmadan dimdik ayakta oluşumuzu.. Gelin bu hafta sonu  Tarihimizin Bu en zor günlerinde takımımıza en büyük desteği gene biz verelim.
Bu kulüp taraftarıyla var olan bir kulüptür. Bu takım Eskişehir Halkının takımıdır. Bu hafta ya Pazara ya Mezara haftasıdır. Biz çağrımızı yapalım vicdanı olan gelir veya Eskişehirsporu bu hallerde görmeye dayanamayanlar da gelmez ve onları da anlıyoruz. 
Unutmayalım ki; gemiyi en son kaptan terk eder… gemi batıyor kaçan kaçtı gelin bari bu son maçta belki de son kez ES-ES diye haykıralım. Bu tribünlerden 1 gün bile geçmiş 1 maça gelmiş hikayesi anısı olan herkese sesleniyoruz. İş yerinden mahallenden çevrenden kim varsa tut maça getir. Zira belki de bu son maç olacak."

Editör: Mustafa YILDIRIM