Blue Ivy Robotik Takımı, 2024 yılında başlattığı "Türkiye’nin Çocuklarına" projesi kapsamında dezavantajlı köy okullarına destek vermeye devam ediyor. Geleceğin mühendislerine ilham vermeyi amaçlayan bu proje, farklı şehirlerdeki ilkokullarda öğrencilerle buluşarak onların bilim ve teknolojiye olan ilgisini artırmayı hedefliyor.

Tepebaşı'nda matematiği eğlenerek öğreniyorlar Tepebaşı'nda matematiği eğlenerek öğreniyorlar

İlk Durağı Kırklareli Oldu

Projenin ilk durağı Kırklareli’ndeki Turgutbey İlkokulu oldu. Sekiz kişilik ekip, öğrencilerin mühendislik ile ilgili sorularını yanıtladı ve okulun basketbol potasını yenileyerek öğrencilere katkı sağladı.

Eskişehir’de Geleceğin Mühendisleri ile Buluşma

Projenin ikinci ayağında Eskişehir’de bulunan Eti Maden İşletmeleri İlkokulu ziyaret edildi. Yedi kişilik ekip, öğrencilere Arduino eğitimi vererek ilk projelerini gerçekleştirmelerine yardımcı oldu. Küçük öğrencilerin merakı ve heyecanı, takım üyelerinin projeye olan bağlılığını daha da artırdı.

81 İle Ulaşmayı Hedefliyorlar

Blue Ivy Robotik Takımı üyeleri, Eskişehir’de karşılaştıkları misafirperverlikten ve çocukların ilgisinden derinden etkilendiklerini belirtti. Küçük yaşlardaki öğrencilere ilham vermenin kendileri için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu vurgulayan ekip, "Türkiye’nin Çocuklarına" projesi kapsamında 81 ildeki köy okullarını ziyaret ederek daha fazla çocuğa ulaşmayı hedefliyor.