Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ufuk Uysal, terör örgütü IŞİD tarafından gerçekleştirilen saldırıya ilişkin yazılı ve sözlü bir açıklama yaparak, terörü ve insanlığı hedef alan karanlık zihniyeti lanetlediklerini söyledi.

Uysal, “Eline, beline, diline sahip ol” düsturunu rehber edinen bir anlayışın temsilcileri olduklarını vurgulayarak, saldırıda şehit olan ve yaralanan polisler nedeniyle derin bir acı yaşadıklarını ifade etti.

“İnsan Hayatına Kasteden Her Türlü Terörü Lanetliyoruz”

Başkan Ufuk Uysal açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bizler sevgiyi, insanı ve kardeşliği merkeze alan bir kültürün temsilcileriyiz. Bugün bir kez daha terörün karanlık ve kanlı yüzüyle karşı karşıya kalmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. İnsan hayatına kasteden, toplumsal barışı hedef alan her türlü terör eylemini en güçlü şekilde lanetliyoruz.”

“Anadolu’nun Hoşgörü İkliminde Yeri Yok”

Terörün Anadolu’nun tarihsel ve kültürel birikimiyle asla bağdaşmadığını vurgulayan Uysal, insanlığı ve kardeşliği hedef alan bu anlayışın Anadolu’nun bin yıllık hoşgörü ve vicdan ikliminde karşılık bulamayacağını söyledi.

Şehitlere Rahmet, Yaralılara Şifa Dileği

Açıklamasında saldırıda şehit olan polisler için Allah’tan rahmet dileyen Uysal, ailelerine ve emniyet teşkilatına başsağlığı temennisinde bulundu. Yaralı polisler için de acil şifa dileklerini iletti.

“Devletimizin ve Milletimizin Yanındayız”

Uysal, açıklamasının sonunda teröre karşı devletin ve milletin yanında olduklarını vurgulayarak, barışı, kardeşliği ve insan onurunu savunmaya kararlılıkla devam edeceklerini ifade etti.

Eskişehir’de zeytin geleceğe kök salıyor
Eskişehir’de zeytin geleceğe kök salıyor
İçeriği Görüntüle

Açıklama, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından kamuoyuna saygıyla duyuruldu.