Olayı videodan izleyebilirsiniz  

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı 1. Birleşim 1. Oturumu Büyükşehir Belediye binasında gerçekleşti. Mecliste yaşanan diyaloglar şok etti.  Birsen'in ifadeleri şaşkınlık yarattı.

Mecliste söz almak isteyen Ak Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan’a konuşması için 3 dakika verildi. Özcan, “Halkımızı ilgilendiren konularda herkes söz alabilir, tekliflerde, yorumlarda bulunabilir. 3 dakika ile sınırlandırılacaksa söz hakkım, burası demokratik bir ortam olmaktan çıkar. Ben konuşma hakkımı geri alıyorum.” şeklinde sitem etti.

Eskişehir hepimizin, tarım için elele! Eskişehir hepimizin, tarım için elele!

Konulara kısa kısa değinmek durumunda kalan Özcan, Fevzi Çakmak, Sütlüce, Gündoğdu ve Huzur mahallelerinin ada bazında emsale uygun şekilde yeniden imara açılması yönündeki görüşünü dile getirdi. Bitişik nizamdaki bir yerde kat artışı talep etmediklerini vurgulayan Özcan, bu mahallelerin de Batıkent mahallesi gibi nezih bir yer olması için imara açılmasını talep ettiklerini belirtti.

3 dakikalık süreyi aşan Murat Özcan’ın söz hakkının uzatılması önerisine meclis çoğunluğunun ret oy vermesi sonrası Ak Partili Mustafa Birsen, “Yılmaz Büyükerşen’in belediye güzellemeleri yapılmasına izin veriliyor ama bizim konuşmamıza izin verilmiyor” dedi. Ak Parti grubu  meclisi terk ederken konuşan Chp’li Mustafa Önder’e laf atan Mustafa Birsen, “Yalakalık yapıyorsun, yalakalık yapma köpek” dedi. Bunun üzerine cevap veren Mustafa Önder ise Birsen’in sert sözlerine yanıt verdi; “Ahlaksız, meclis ahlakına uygun davranmıyorsun, hakkında suç duyurusunda bulunacağım.” İfadelerini kullandı.

15 Eylül’e 2. Oturum tarihi verildi

44 maddenin görüşüldüğü toplantıda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Frankfurt Belediyesi arasında imzalanan Kardeş Şehir Protokolü kapsamında Kent park içerisindeki meydana jest olarak “Frankfurt Meydanı” ismi verilmesi ile Ergün Başar’ın yapacağı şartlı barışla oluşturulacak “Ergün Başar Portre Galerisi” sanat galerisi oy birliği ile kabul edildi. Kalan 42 maddenin görüşülmesi için ise 15 Eylül Cuma gününe tarih verildi.

Editör: Mustafa YILDIRIM