Dt. Seval Bayraklı Diş Kliniği Tanıtımı Dt. Seval Bayraklı Diş Kliniği Tanıtımı

 TİP Eskişehir İl yönetimi adına açıklamayı yapan Hasan Toprak, "Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu yarın önemli bir karar verecek. Halen hukuksuz biçimde Silivri zindanında tutulan Hatay milletvekilimiz Can Atalay hakkında bir karar verilecek. Can Atalay hakkında kesin bir gerçek bulunuyor: Atalay’ın vekil adaylığı hukuka uygun şekilde olmuştur, Hatay halkı tarafından seçilmiştir, TBMM İnsan Hakları Komisyonunun üyesidir, danışmanları vardır, vekillik görevini yapması önünde hiçbir engel yoktur ve hukuksuz şekilde cezaevindedir. Anayasa Mahkemesi’nin bu basit ve kesin gerçeği tespit etmesi gerekir. Anayasa’nın açık hükümleri bunu gerektirir.” dedi. 
Meselenin yalnızca Can Atalay meselesi olmadığını, cezaevinde siyasi fikirleri nedeniyle bulunan bütün tutsakların serbest bırakılması gerektiğini belirten Toprak, bir hukuk katliamı olarak nitelendirdiği Gezi davasında hükümlü bulunanların da derhal serbest bırakılması gerektiğini söyledi. 
 
Adalet Bakanı’nın gezi davasına yönelik sözlerine de değinen Toprak, “Adalet Bakanı, önce hukuk devletinden bahsedip sonra da, Gezi’yi terörle bağdaştıran sözler söyleme cüretini göstermiştir. Gerekçesi de insanların ölmesiymiş. Adalet Bakanı kendine gelmelidir.  Evet Gezi’de dostlarımız, kardeşlerimiz polis kurşunuyla, iktidar yanlılarının saldırısıyla katledilmiştir. Adalet Bakanı, ağzından çıkan sözlerin anlamını bilmiyor olabilir. Ama biz biliyoruz.” şeklinde konuştu.  
İKTİDAR SUÇ İŞLEMEKTEDİR
İktidarın dünyanın en kitlesel ve barışçıl eylemine saldırarak suç işlediğini ifade eden Toprak, sorumluların er ya da geç yargılanacağını belirtti. Toprak, “Bu halk mücadelesinden, haklarından, özgürlüklerinden, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında insanca bir yaşama kavuşma özleminden asla vazgeçmeyecek. Hatay Can’a kavuşacak. Yürüyüşümüz büyüyecek. Kazanacağız ve Türkiye bu kirli, kokuşmuş düzenden, onun siyasetinden, siyasetçilerinden ve bu Saray iktidarından kurtulacak. Söz veriyoruz.” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM