Önceki akşam Büyükşehir, Tepebaşı Belediyeleri, Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şubesi ve ADD Eskişehir Şubesi’nin düzenlediği Uğur Mumcu gecesi vardı. Aslında bu geceyi ÇGD yapardı. Gece yapılırken belediyeler demokratik kitle örgütlerinin destekleri alınırdı. Ama geceyi ÇGD yapardı.

5-6 yıldır bu gece farklı oldu. Uğur Mumcu anma etkinliğinin içine sıkıştırıldı ÇGD ödülleri…

5-6 yıl öncesi ile sonrasının ödüllerine baktığınızda ÇGD çizgisinin nereden nereye geldiği gözlenir. Ödüller tartışılabilir. Önceki gecede ödül alanlar ile verilenler neredeyse aynıydı. 11 dalda 20 kişiye ödül verildi.

Tepebaşı Belediye Başkana Ahmet Ataç ile, ödül alanların arasında yeralan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ödül vermekten adeta yoruldular. ÇGD Şube Başkanının ödül vermediği ‘ÇGD Ödülleri’nde ödül verecek ya ÇGD üyesi yoktu ya da akıllarına gelmedi. Hiç olmazsa salonda görev yapan basın emekçilerinden bazılarına ödül verdirilebilirdi.

ÇGD Ödülleri 24 Ocak’ta Eskişehir’de en büyük ses getiren etkinlik olurdu. Şimdi ise medyatik ödüllerle ses getirilmeye çalışıyor ama o da başarılı olmadı. Odunpazarı Belediyesi’nin Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yaptığı ‘Uğur Mumcu’ gecesinde salon yetmedi izleyicilere… Çoşku vardı…..

ÇGD bu ülkede olması gereken  bir demokratik kitle örgütü, meslek örgütü…. Ama ÇGD Eskişehir sanki misyonunu tamamlıyormuş gibi hisse kapılıyor insan….