AK Parti’de aday belirleme süreci devam ediyor. Temayül yoklaması yapan Genel Merkez, son günlerde yaptırdığı anketlerle öne çıkan ismi belirlemeye çalışıyor.

AK Parti’den beş isim Tepebaşı Belediye Başkanı olmak için resmi başvuru yaptı. O isimler Ahmet Sivri, Mustafa Birsen, Av. Pınar Turhanoğlu Gücüyener, Erkan Koca ve Fazlı Özkartal... AK Parti, 2004-2009 arasında Tacettin Sarıoğlu ile Tepebaşı’nda seçimi kazanmıştı. 2009’da Tepebaşı’nı kaybeden AK Parti, 2014 ve 2019 seçimlerinden de eli boş dönmüştü.

Sağ muhafazakar seçmenin yoğun olduğu Tepebaşı’nda seçimi kazanmak isteyen AK Parti, bu sefer aday belirleme işini sıkı tutuyor. Öte yandan resmi başvurular dışında eski il başkanları Dündar Ünlü ve Zihni Çalışkan’ın da ismi Tepebaşı Adaylığı için geçiyor.

AK Parti’nin aday belirleme süreçlerinde kullandığı yöntemlerden biri de temayül yoklaması… Kasım ayı sonuna doğru yapılan temayülün ardından gözler anketlere çevrildi. Son yapılan anketlerde Ahmet Sivri isminin öne çıktığı öğrenildi.

Bazı anketlerde Dündar Ünlü ve Mithat Körler gibi isimlerin de tercihler arasında olduğu ifade edildi.

Tepebaşı İlçe Başkanlığı ve 2014-2019 arasında Meclis Üyeliği yapan Ahmet Sivri, Tepebaşı yarışına ilk başlayan isim… Sivri, temmuz ayında ‘niyetini belli etmiş’ ve saha çalışmalarına başlamıştı. 20 Kasım’da partide düzenlediği toplantıyla aday adaylığı için resmi başvurusunu yapmıştı.

Sivri, temayül ve anket sonuçları ardından çalışmalarını daha da artırdı.