Kadınlar kendileri ve çocuklarına çeyiz hediyesi için kanaviçe ve tel kırmadan yaptıkları pike, salon takımları ile kağıttan yaptıkları çanta ve takıları açtıkları stantlarda sergilerken, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de köye gerçekleştirdiği ziyarette kadınların sergisini ziyaret etti. Stantları tek tek gezip kadınlarla sohbet eden Çakırözer, kadınları tebrik etti.

ÖNCE EĞİTİM ALDILAR, SONRA SERGİ AÇTILAR

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde kadınlar aylarca çalıştı, azmetti ve aldığı kursların ardından kendileri ve evlatları için hazırladığı el emeği, göz nuru eserleri köy evinde açtıkları sergi ile görücüye çıkardı. 14 kadın Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurslarda aldıkları eğitimin ardından kanaviçe ve tel kırmadan pike, salon takımı ile kağıttan çanta ve takı yaptı.  Kadınlar kendileri ve çocuklarına çeyiz hediyesi için yaptıkları el emeği göz nuru ürünleri Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında köy evinde sergilerken, kendilerini ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’e çalışmalarını anlattı.

ESKİŞEHİR’DE SERGİ TALEBİ…

Çakırözer, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Halil Yavuzel ile gerçekleştirdiği ziyarette, kurs öğretmeni Nermin Mumyakmaz ve kadınlardan bilgi aldı. Köy evinde açılan stantlardaki el sanatlarını tek tek gezerek kadınlarla sohbet etti. Kadınlar bir sonraki çalışmalarını şehir merkezinde sergilemek istediklerini aktardı. Çakırözer ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet köyünde kadın hemşehrilerimiz köy evinde açtıkları sergi ile bizlere bir kez daha gösterdiler ki kararlılık,  istek oldukça gerçeklemeyecek hayal, başarı yok.  Hem Cumhuriyet köyü kadınlarını hem de açılan kurslarda onlara eğitim veren öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM