Ünlüce’den çocuklara şenlik daveti Ünlüce’den çocuklara şenlik daveti

Tepebaşı Belediyesi, duyarlı vatandaşların desteklerini Eskişehir’e kazanım olarak sunmaya devam ederken, Özöğüt ailesi tarafından inşaat giderleri karşılanan Metin Özöğüt Yaşam Merkezi de faaliyetlerine devam ediyor.

Yaşamını merkezde sürdüren deneyimli vatandaşlar, günlerini keyifli, sağlıklı ve huzurlu biçimde geçiriyor.  2 kişilik odalardan oluşan ve 72 kişilik yatak kapasitesi ile hizmet veren tesiste 33 metrekarelik özel bakım odası yer alıyor. Bodrum, zemin ve birinci kattan oluşan merkez; mutfak, çamaşırhane, soğuk hava deposu, sığınak, çok amaçlı salon, yemek salonu, dinlenme ve TV salonu, fizyoterapi salonu, sağlık atölyesi, doktor odası, revir gibi alanları ile misafirlerine hizmet sağlıyor. 72 yatak kapasitesine sahip olan ve toplam 4 bin 684 metrekare inşaat alanı üzerinde oluşturulan merkezde kalan vatandaşlar da Özöğüt ailesine, merkezin iç donanımının oluşturulmasına destek veren yardımseverlere ve Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkürlerini iletiyor.

Merkezde deneyimli vatandaşların sağlıklı yaşam sürdürebilmeleri için günlük muayeneleri, ilaç takipleri ve sağlık kontrolleri yapılıyor. Ayrıca merkez sakinlerinin ihtiyaçları doğrultusunda fizyoterapist eşliğinde bedensel yaşlanmaları önleyici bireysel ve grup egzersizleri de yapılıyor. Aynı zamanda da mental durumlarındaki yaşlanma etkilerini en aza indirmek için uzmanlar tarafından bireysel ve grup çalışmaları uygulanıyor. Bu uygulamalar arasında El-göz koordinasyon, bilişsel stilimülasyon, işitsel algı ve bellek çalışmaları da yer alıyor. Merkezden yararlanan deneyimli vatandaşların düzenli beslenmelerini sağlamak amacıyla diyetisyen kontrolünde 3 ana öğün yemek hizmeti bulunuyor.

Haftanın 2 günü resim atölyesi, haftanın bir günü müzik atölyesi ve haftanın 3 günü spor faaliyetleri gerçekleştirilen merkezde, deneyimli vatandaşların, sosyalleşmeleri sağlanarak yaşam kalitelerini destekleniyor.

Başkan Ataç: Bize yol gösteren büyüklerimiz için ne yapsak az

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da merkezde verilen hizmetin önemine dikkat çekerken, “Hayatlarında edindikleri deneyimler ile bizlere yol gösteren büyüklerimiz için ne yapsak az. Onların sağlıklı bir yaşam sürmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Elleri öpülesi büyüklerimizin her zaman yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Deneyimli vatandaşlarımızın rahatı, refahı, mutluluğu ve huzuru her zaman önceliğimiz olmuştur. Yaklaşık 3 yıldır hizmet veren Metin Özöğüt Yaşam Merkezi’mizde ihtiyaçları olan her türlü hizmete ulaşabiliyorlar. Onların burada yüzlerinin güldüğünü görmek, mutlu görmek, memnun olduklarını görmek bizleri de mutlu ediyor. Deneyimli vatandaşlarımız için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Merkezde kalan vatandaşlar ve aileleri de Özöğüt ailesine ve Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkürlerini iletiyor. Zincirlikuyu Mahallesi’nde bulunan Metin Özöğüt Yaşam Merkezi hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar, 444 44 26 numaralı Mavi Masa hattından Tepebaşı Belediyesi’ne ulaşabiliyor.

Editör: Mustafa YILDIRIM