Bu sınavdan önce adayların KPSS sınavına girmiş olması gerekmektedir. KPSS sınavına girmeden başarılı olmadan DHBT sınavına girilmez. Din İşleri Başkanlığında din ile ilgili görevlerde memur olmak için dhbt sınavına girmek zorunludur. Bu sınavlarda başarılı olmak için dhbt kitapları adaylara yardımcı olacaktır. 

DHBT Sınavına Kimler Girmektedir? 

Dhbt sınavına girmek için öncelikle KPSS sınavını başarıyla geçmesi gerekmektedir. Daha sonra dhbt sınavına girebilirler. Bu sınava imam hatip lisesi mezunu olan, son sınıfta olup da sınav geçerlilik süresi içinde mezun olabilecek olan adaylarda sınava girebilmektedir. İlahiyat ön lisans mezunu olan veya sınav geçerlilik süresi içinde mezun olabilecek olan dhbt sınavına girebilir.

İlahiyat Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Eğitim fakültelerinin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölüm mezunu olup aynı zamanda sınav geçerlilik süresi içinde mezun olabilecek olan adaylarda bu sınava girmeye hak kazanmışlardır. Bu adaylar sınavdan önce Seri Kitap Al sitesine girerek alanlarına uygun dhbt kitap serilerinin konu anlatımlı olanlarından da satın alabilirsiniz.

DHBT Sınavına Kaç Kez Girilebilir?

 Sınavlara girişi sayısında adaylara bir kısıtlama bulunmamaktadır. Hedeflerine ulaşana kadar istedikleri zaman sınavlara girebilmektedir. Sınav süresi 60 dakikadır. DHBT sınavında dört yanlış bir doğruyu götürmektedir. Sınava girecek adayların en az 60 puan alması gerekmektedir. 
DHBT sınavına girecek olan adayların bu sınava planlı ve disiplinli çalışması gerekmektedir. Öncelikle adayların kendilerine inanmaları gerekmektedir. Daha sonra çeşitli kaynaklardan faydalanmasında yarar vardır. Bunun için Seri Kitap Al sitesine girerek aradıklarınızı bulmanızda yardımcı olur.

Konu anlatımlı dhbt kitapları sınava girecek adaylara daha rahat soru çözebilmeleri için birçok seçenek sunmaktadır. Bu kitaplarda en kapsamlı ve detaylı konu anlatımına, konu anlatımına önemli olan bölümleri bilgi notlarıyla anlatılması adayların konuları daha kapsamlı öğrenmesini sağlamaktadır. Adayların bu kitaplarla konuları daha kolay anlayıp soru çözümünde de kolaylık sağlamaktadır.

Dhbt Kitaplarının Önemi

Bu kitaplardan faydalanmak isteyen adayların girecekleri sınava göre uygun kitapları ve soru bankası tercihini iyi yapmalıdır. DHBT sınavına girecek adaylarda lisans düzeyinde katılacaklar için İlahiyat Fakültesi müfredatı, ön lisans düzeyinde katılacaklar için İlahiyat ön lisans programı müfredatı, ortaöğretim düzeyinde katılacaklar için İmam Hatip Okulları müfredatı içeren sorular sorulmaktadır. Adaylar bölümlerine uygun sınava çalışmalıdır.

Sınava çalışırken adayların belli bir hedefi olmalıdır. Belli bir hedefi olan adayların ders çalışmaya daha iyi konsantre olmakta ve sınavlarda başarılı olmaktadır. DHBT'ye girmeden önce adayların konuları çok iyi bilmesi gerekir. 

DHBT sınavına girip başarılı olan adaylar imam-hatip, kayyum, Kur’an kursu öğreticisi, müezzin olmaya hak kazanmış olup devlet memuru olarak göreve başlayabilmektedir. Bu görevlerde olabilmek için öncelikle bu sınavlardan geçme zorunluluğu vardır. 

Editör: Mustafa YILDIRIM