Eğitim İş Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Yurtman, 7. Toplu Sözleşmesi’nin de TÜİK’in yalancı enflasyon rakamları, sarı sendikaların iktidarı memnun etmeye endeksli tavrı ve iktidarın emek düşmanı bakış açısıyla şekillenerek yoksullukla sonuçlandığını söyledi. Yurtman, “Belirlenen zam teklifi, hem bugünün gerçek enflasyon rakamlarının, hem de Merkez Bankası’nın önümüzdeki yıl için açıkladığı rakamların dahi altında kalmıştır. Onca büyük laf, onca vaat, onca beklentinin ardından bu sürecin sonunda yine hükümetin utanç verici zam teklifinin kabul edilmesi, ortada alın terimiz için bir görüşme değil bir dayatma olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Daha önceki TİS süreçlerinden miras kalan birçok kazanım, yeniymiş gibi makyajlanıp önümüze konmuştur.” açıklamasında bulundu. 

“EMEĞİMİZ DEĞERSİZLEŞTİRİLDİ”
Yurtman, “Emeğin onurunu iktidarın bir aferinine satan sarı sendikalar, emekçinin hakkını savunamaz. Memur ve memur emeklisi için açlık sınırına düşmek anlamına gelen, seçimden seçime hatırlanan ve vadedilen haklarımızı görmezden gelen bu sonuç tüm kamu emekçileri gibi, geleceğin mimarı olan eğitim emekçileri açısından da bir utanç tablosudur.” dedi. 
20 yıl emek veren bir öğretmenin, bugün kamuda belirlenen en düşük ücretin çok az üstünde bir ücret alarak emeğinin değersizleştirildiğini belirten Yurtman, kadrolaşmanın, mobbing’ in, haksız soruşturmaların eğitimde kol gezmekte olduğunu ve birçok mesleki haklarının da sistemsel olarak gasp edildiğini söyledi. 

Ülkü Ocakları Eskişehir İl Başkanlığı'nda görev bölümü yapıldı Ülkü Ocakları Eskişehir İl Başkanlığı'nda görev bölümü yapıldı

“ÇEDES’E KARŞI ÇOCUKLARIMIZI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Mesleklerinin onuruna ve gelecekteki çocukların da eğitim hakkına sahip çıktıklarını söyleyen Yurtman, “Dernek ve vakıf maskesi takan gerici yapılarla imzalanan protokoller; eğitim bilimine, pedagojiye, laik ve bilimsel eğitime taban tabana zıt, eğitim ve öğretim birliğine ve yasalarımıza açıkça aykırı olan ÇEDES ve benzeri projelere karşı “çocukları korumak vatanı korumaktır” şiarıyla hareket etmeye devam edeceğiz. Eğitime ve çocuklarımıza sahip çıkacağız.” ifadelerinde bulundu.

Editör: Mustafa YILDIRIM