Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Filistin'e yapılan zulme sessiz kalmıyoruz " açıklaması ile il genelindeki tüm okul ve kurumlarda İsrail menşeli ürünlerin satışını boykot ettiğini kamuoyuna duyurmasının ardından açıklama yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, “Soykırıma uğrayan Filistin halkına destek, dayanışma şüphesiz çok önemlidir. Yalnız bu göstermelik olmamalıdır.” diye konuştu. 

EsMuşDer'den değerlendirme toplantısı EsMuşDer'den değerlendirme toplantısı

Maaş ödeme sisteminde, yerli ve milli ödeme sistemi olarak lanse edilen TROY ödeme sistemine geçiş, Filistin’e destek kapsamında bazı kesimlerce önerildiğini de ifade eden Alkan, “Siyasal iktidardan, İsrail ile siyasi ve ekonomik ilişkilerini kesmesini istemeden, boykot samimi olamaz. Çocuklar ölürken susamayız. İncirlik, Kürecik üstlerinin kapatılmasını talep etmeden samimi olunamaz. Hayfa limanına Türkiye’den bir günde onlarca gemi giderken nasıl Filistin'e destek olunabilir?” şeklinde konuştu.  

KOLA, KAHVE DÖKEREK MÜCADELE OLMAZ

Çok uluslu tekellere karşı, kola dökerek, kahve dökerek mücadele yapılamayacağını dile getiren Alkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Filistin halkına uygulanan mezalimi, 20’nci yüzyılda da olduğu gibi bu yüzyılda da emperyalist devletler, İslam ülkelerinin yönetimleri seyretmektedir. Ne yazık ki, ülkemizde de timsah gözyaşları dökmenin ötesine gidemeyen protestolar, açıklamalar dışında hiçbir şey yapılmamaktadır. Sendikalara büyük iş düşmektedir. Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı gibi yüzeysel boykotları destekleyen sendikalara çağrımızdır. İlk önce kullandıkları Alman üretimi araçlarınızdan vazgeçin.”

Editör: şenay Yıldırım