İlahiler çok eski yıllardan bu yana İslam tasavvufunda çok özel bir yere sahiptir. Her ne kadar günümüzde enstrümanlarla zenginleştirilerek daha farklı bir boyut kazandırılsa da eski dönem ilahileri manzum eserlerin ahenkli söylenmesi olarak nitelendirilmektedir.  İlahiler insanlar üzerinde çok büyük bir etkiye sahiptir. Her biri insan ruhuna dokunduğu için dinleyenleri derinden etkilemektedir.

 Eski dönem ilahiler ahenkle söylenen şiirlerden oluşmaktaydı. İnsanlara maneviyatı hissettirebilmek için ilahiler de yalnızca def kullanılmaktaydı. Şarkı ve türkülerden çok farklı olarak insanlara Allah ve peygamber sevgisini İşleyen çok özel ilahiler Eski dönemlerde oldukça yaygındı. 

Bu tür ilahilere erişebilmek ve bu ilahileri dinleyerek bu feyze sizde erişebilmek istiyorsanız Eskimeyen ezgiler sitesini tercih edebilirsiniz. Adından da anlayacağınız gibi eski yıllara ait her biri birbirinden değerli farklı birçok şarkı ve kaset ile birlikte ilahileri de bu platformda bulabilirsiniz. Geçmişin en değerli ilahi sanatçılarının seslendirmiş olduğu duygu yüklü ilahileri geniş bir çeşitlilik içerisinde dinleyebilirsiniz.

Eskimeyen ezgilere verilen büyük değer

Eski dönemlerde insan hayatında var olan her şeyin bugünden çok daha değerli olduğu çok kez söyleniyor. Bu değer eskinin şarkılarını da kapsıyor.  Her ne kadar insanlar yaşadıkları dönemin en popüler şarkılarını dinleyerek zaman geçiriyor olsa da ara ara eski şarkılara karşı büyük bir özlem oluşuyor. O eski yıllarda yaşamamış olan genç bireyler dahil eski şarkıları ne kadar anlamlı ve duygu dolu olduğunu bir kez dinleme ile fark edebiliyor.

Eski dönemlerde yaşanan sevdaların zor olması onları çok daha değerli ve kıymetli yapıyor. Bu değerli ve kıymetli sevdalar yaşatmış oldukları yoğun duygularla birlikte ortaya çok güzel şarkıların çıkmasına neden oluyor. İşte eski şarkılara verilen büyük değer buradan geliyor. Eskimeyen ezgiler hala çok büyük bir etki ile dinleyen insanları mest edebiliyor.

Eski dönem şarkılarını çok beğeniyorsanız ve ara ara bu şarkıları dinleme ihtiyacı duyuyorsanız Eskimeyen Ezgiler sitesini Tercih edebilirsiniz. Sitede yer alan her biri birbirinden değerli sanatçıların kasetleri ve seslendirdikleri şarkıları yüksek ses kalitesi ile dinleyebilirsiniz. Aynı zamanda tüm bu şarkıları ait olan şarkı sözlerini aynı platformda bulabilirsiniz. Bu özel sanat eserlerine tek bir çatı altında ulaşabilmek için her gün yeni ve özel eskimeyen ezgilerin eklendiği bu siteye sıklıkla ziyaret edebilirsiniz.

Unutulmayan şarkılar ve şarkı sözleri

Bugün bile hala büyük bir keyifle dinlenen ve içerisinde barındırdığı duygu yoğunluğunu karşındaki insana hissettirebilen eski şarkılar ve şarkı sözleri Eskimeyen Ezgiler sitesinde sizlere sunuluyor. Farklı birçok kategoride ele alınan bu şarkılar büyük bir özenle seçilerek hem dinleyebilmeniz hem de şarkı sözlerini okuyabilmeniz için hazırlanıyor. Yıllardır unutulmayan ve dillere pelesenk olmuş en popüler müzikleri bu platform aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Kaynak: https://www.unutulmazezgiler.info/

Editör: Mustafa YILDIRIM