Merkezi Eskişehir’de olan firmaların 2024 Ocak ayında 123,4 milyon dolar ihracat yaptığını ve Eskişehir ihracatının yılın ilk ayında önemli artış sağladığını belirten Kesikbaş, “TİM tarafından açıklanan verilere göre, Eskişehir ihracat rakamı ocak ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17,6 artış gösterdi. Üreten ve değer yaratan tüm sanayicilerimizi ve çalışanlarımızı sürdürdükleri bu başarı ivmesinden dolayı tebrik ediyorum” dedi.
Eskişehir’in Ocak 2023 dönemine göre 18,4 milyon dolar daha fazla ihracat yaptığını ifade eden Kesikbaş, “Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ihracatımız 105 milyon dolar seviyelerindeydi. Bu yıl ise ocak ayında 123,4 milyon dolara ulaştık. En yoğun ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkeler ise ABD, Almanya ve Fransa oldu” açıklamasında bulundu.
İhracat Etki Anketi
Ülkemizin kalkınma yolunda en önemli unsurların başında ihracatın geldiğinin altını çizen Kesikbaş, “Ocak ayında Eskişehir’deki tüm işletmeleri kapsayacak şekilde bir İhracat Etki Anketi gerçekleştirdik. Yüzlerce firmanın katıldığı bu anket ile şehrimizin ve ülkemizin ihracatının gelişmesine etki eden faktörleri belirlemeyi ve bunlara ilişkin beklentileri ortaya koymayı hedefledik. Çok yakın bir zamanda sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacağımız bu anketin kısa ve orta vadede önlemler için önemli bir analiz olduğuna inanmaktayız” dedi.
Hedeflerimiz Daha Büyük
ESO Başkanı Kesikbaş, “İhracatta yaptığı hamlelerin meyvelerini toplamaya başlayan Türkiye, yoluna yeni ve daha büyük hedeflerle devam ediyor. Pandemi dönemi ve geçtiğimiz yıl ülkemizde yaşadığımız deprem felaketi sonrasında tedarik zincirinde ve hammadde konusunda yaşanan sıkıntıların hafiflemesiyle, Cumhuriyetimizin 100. Yılında hem Türkiye hem de Eskişehir olarak ihracatta önemli adımlar atıyoruz. Bu hedeflerin büyümesi için sanayicimiz gerekli alanlarda destek talebini devam ettiriyor. İhracat ve ihracat bağlantılı yatırım ve yeşil dönüşüm gibi alanlarda finansmana erişimin daha kolay ve hızlı olmasını bekliyoruz” yorumunda bulundu.

ESO sanayi sektörünün beklentilerini açıkladı ESO sanayi sektörünün beklentilerini açıkladı

Editör: Mustafa YILDIRIM