Ev tipi hasta yatakları, sağlık sorunları nedeniyle yatakta uzun süre geçiren kişiler için evde kullanıma uygun olarak tasarlanmış özel yataklardır. Hastaların rahatlamasını, bakımın kolaylaşmasını ve genel sağlık durumlarının iyileştirilmesini sağlamak amacıyla geliştirilmiştir.

Ev tipi hasta yatakları hastanın veya bakım gereksinimi olan kişinin ihtiyaçlarına uygun özelliklerle donatılmıştır. Genellikle motorlu veya manuel olarak farklı seçeneklere sahip olabilen ve ayarlanabilen başlık, ayaklık ve yatak yüksekliği gibi özelliklere sahip olan yataklardır.

Hasta yatağında sunulan bu özellikler sayesinde yatak hasta veya bakıcı tarafından kolayca kontrol edilebilmekte ve hastanın daha iyi bir pozisyon bulmasına yardımcı olmaktadır. Ev tipi hasta yatağı birçok avantaj sunmaktadır.

  • Ev tipi yataklar, hasta için rahat bir uyku ve dinlenme ortamı sunmaktadır. Başlık ve ayaklık ayarları, hastanın istediği pozisyonu bulmasını sağlamaktadır.
  • Ev tipi hasta yatakları tekerleklerle donatılmıştır ve böylece hastanın yatak içinde kolayca taşınmasını sağlamaktadır.
  • Hem hasta hem de bakıcı için bakımı kolaylaştırmaktadır. Hasta yatağının yüksekliği eektrikli veya manuel olarak ayarlanabilmekte ve böylece bakım gören kişi sırt ve bel ağrısı yaşamamaktadır.
  • Ev tipi hasta yataklarında hastanın dolaşımını ve solunumunu iyileştirmek için pozisyon değişiklikleri yapılabilmektedir.
  • Yatak yaralarını önlemek ve tedavi etmek için uygun pozisyonları kolayca ayarlayabilmek mümkündür.

Ev tipi hasta yatakları farklı özelliklere sahip olabilmektedir. Örneğin motorlu sistemlerde başlık, ayaklık ve yatak yüksekliği gibi ayarlar, hasta tarafından bir uzaktan kumanda veya bir düğme aracılığıyla kolayca kontrol edilebilmektedir.

Ev Tipi Hasta Yatağı Kiralarken Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler

Ev tipi hasta yatağı kiralarken dikkat edilmesi gereken bazı önemli hususlar bulunmaktadır. Öncelikle hastanın veya bakıma ihtiyaç duyan kişinin ihtiyaçlarına uygun bir model seçmek çok önemlidir. Hastanın boyutuna ve yatağın koyulacağı oda boyutuna uygun bir yatak seçmek de gereklidir.

Hasta veya bakıcı için kullanımı eğer kişilerin bütçesi uygunsa motorlu ve kolay kullanılıp ayarlanabilen bir ev tipi hasta yatağı türü tercih etmek de önemlidir. Bütçenize uygun bir seçenek seçmek ancak bunu yaparken kaliteyi de göz ardı etmemek gerekmektedir.

Ayrıca yatağın garanti ve servis koşulları hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Ev tipi hasta yatakları, hastaların ve bakıcıların yaşamını kolaylaştırabilmekte ve sağlık sonuçlarını iyileştirebilmektedir. Doğru yatak seçimi, konfor ve sağlık için önemlidir.

Bu nedenle ihtiyaçlarınıza en uygun olanı bulmak için dikkatli bir araştırma yapmak gerekmektedir. Güvenilir, kaliteli ve farklı seçeneklere sahip, uygun fiyatlı ev tipi hasta yatağı kiralama hizmeti ve firması arayan kişiler, Marmara Medikal’de aradığı en uygun ev tipi hasta yatağını bulabilmektedir.

Ev Tipi Hasta Yatakları Fiyatları

Ev tipi hasta yatakları fiyatları oldukça merak edilmektedir. Birçok faktöre göre bu fiyatlar farklılık gösterirken, özellikle yatağın markası, modeli, özellikleri, boyutu ve satış yeri gibi çeşitli etkenler fiyatların belirlenmesinde etkili olmaktadır.

Ayrıca yeni ve sıfır bir ev tipi hasta yatağı yerine ikinci el bir hasta yatağı satın almak da bir seçenektir ve özellikle 2.el hasta karyolası fiyatları, sıfır hasta karyolasına göre çok daha uygun fiyatlı bir seçenek olmaktadır.

Ev tipi hasta yataklarının fiyat aralıkları tüm bu faktörlerle oldukça değişken olabilmektedir. Temel, manuel ayarlı hasta yatakları genellikle daha uygun fiyatlıdır. Ancak bu yatakların bazı temel motorlu özelliklerle donatıldığı modeller de mevcuttur ve daha kolay ve fonksiyonel seçeneklerdir.

Kolaytakipci.com.tr’den Kullanıcılarına Yıl Dönümü Hediyesi %20 İndirim Kolaytakipci.com.tr’den Kullanıcılarına Yıl Dönümü Hediyesi %20 İndirim

Motorlu hasta yatakları ise daha fazla ayar ve özellik sunmakta ve bu nedenle genellikle manuel yataklara nazaran daha pahalı olmaktadır. Motorlu yatakların fiyatları modelden modele büyük ölçüde değişebilmektedir.

İkinci el yatak satın almak veya kiralamak satın almaya göre genellikle daha mantıklı olurken, özellikle ikinci el hasta yatağı satın alırken yatağın durumu, garanti süresi ve temizliği gibi faktörleri dikkate almak önemlidir. Marmara Medikal piyasada hasta yatakları için en güvenilir firmalardan biridir.

Editör: Mustafa YILDIRIM