En yaygın kullanılan dillerden biri olan Fransızca Hint Avrupa dil kökeni ailesine mensuptur. Latincenin devam dilleri arasında yer alan Fransızca Frenk göçmenlerinin Cermen dillerinin etkisi altında kalmıştır. Yaklaşık 54 ülkede 72 milyon kişi tarafından bilinip alternatif olarak konuşulan dil 128 milyon kişice anadil ya da ikinci dil seviyesinde konuşulur. Avrupa Birliğinden elde edilen verilere göre Fransızca dünya çapında en çok konuşulan üçüncü dildir. Kanada’nın büyük bir kısmı, İsviçre’nin batısı, Belçika’nın güneyi, Fas gibi yerler dilin konuşulduğu bölgeler arasında yer alır. Afrika topluluklarının Fransa sömürgesi altında kalması nedeniyle o bölgede de Fransızca kullanımı yaygındır. Geniş bir kitleye hitap etmesi nedeniyle Fransızca Türkçe çeviri hizmetlerine sıkça ihtiyaç duyulur.

Tarihteki sömürgecilik etkilerinden dolayı Fransızca günümüzde pek çok yerde kullanılır. Eğitimden modaya sanattan kültüre kadar her alanda karşılaşılan bu dili rahatça anlayabilmek için çeviri hizmetleri talep edilir. Gereksinimin sorunsuz şekilde karşılanabilmesi için alanında profesyonel tercümanlardan destek almak gerekir.

Fransızca Türkçe Çeviri Hizmeti

Ülkemizin Fransa ile köklü ilişkilerinin bulunması Fransızca Türkçe çeviri hizmetine olan ilgiyi artırır. Türkiye’de Fransa kökenli firmaların faaliyet göstermesi ülkeler arası iletişimi zorunlu kılar. Fransa genelinde çok sayıda Türk vatandaşının yaşaması her iki dilin de aktif kullanılmasını sağlar. Özellikle en çok kullanıldığı alanlar arasında finans, teknik, hukuk, tıp, medikal, ticaret gibi alanlar yer alır. Kullanıldığı alana göre fiyatlandırılan çevirilerde metnin uzunluğu ve teslim süresi de önemlidir. Kısa süre içerisinde çevrilmesi ya da yeminli tercüman desteği verilmesi çeviri fiyatlarının yukarı yönlü oynamasına neden olur. Bu gibi etkenlerden dolayı net çeviri fiyatlarını öğrenebilmek için doğrudan ya da alternatif iletişim kanalları üzerinden tercüme bürosu ile iletişime geçilebilir.

Editör: Mustafa YILDIRIM