Güzellik trendlerinin hızlıca değişmesi ile farklı farklı terimler günlük hayatımıza yerleşmeye başlar. Bu terimler arasında en çok merak edilenlerden biri de gülüş tasarımıdır. Peki gülüş tasarımı nedir? “Hollywood gülüşü” olarak da bilinen gülüş tasarımı, dişlerdeki estetik bozuklukları düzeltmek için yapılan işlemlere verilen isimdir.

Gülüş tasarımı adı verilen operasyon, sanıldığı aksine tek bir işlemden ibaret değildir. Yani bu operasyon için tek bir metot kullanılmaz. Aksine kişiye bağlı olarak birçok farklı metot birlikte kullanılır ve böylece kişi arzulanan gülüşe kavuşur. Metotlar farklılık gösterebilir fakat çoğunlukla ilk olarak bir bilgisayar ortamında kişi için en ideal gülüş oluşturulur. Bu etapta doktor ve hasta görüşüp görselin ideal olup olmadığına karar verirler. Sonrasında ise gülüş tasarımı için gerekli operasyonlara başlanır. Amaç, kişi için en doğal ve en estetik gülüşü oluşturmaktır.

Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır?

Her kişiye yakışan gülüş aynı değildir. Bu nedenle gülüş tasarımı hizmeti veren doktorun işinde uzman olması şarttır. Kişiyi ideal gülüşe ulaştırmak için birçok farklı yol izlense de yol haritası genel hatlarıyla şu şekildedir:

·        Kişinin dişlerinin ve gülüşünün görselleri ve ölçüleri sağlanır.

·        Dijital ortamda kişi için bir gülüş tasarımı oluşturulur. Eğer tasarım onaylanırsa devam edilir.

·        Diğer yandan tasarım komple baştan yapılacaksa kişi için özelleştirilmiş dişler üretilmeye başlanır.

·        Eğer doktor, herhangi bir kaplama ihtiyacı olmadığını belirttiyse diş beyazlatma, çürük giderme gibi uygulamalar yapılır.

Bu işlemler herkes için aynı sürede gerçekleşmez. Bazıları için birkaç seans alabilirken bazılarının işleri çok daha kısa sürede hallolur. Ayrıca yapılan işlemler farklılaştığı için ücret de farklılaşacaktır. Dolayısıyla gülüş tasarımı fiyatları ve işlem süresi için belli bir standart beklenmemelidir.

Gülüş Tasarımı Doktoru Nasıl Seçilir?

Gülüş tasarımı hizmeti veren doktorlar arasında dilediğiniz gülüşe kavuşmanız için size doğru hizmeti verecek olanı seçmeniz çok önemlidir. Bu konuda öncelikle doktorun işinde profesyonel olduğuna dikkat etmeniz gerekir. Zira her diş hekimi veya ağız ve diş sağlığı uzmanı, işinde eşit derecede tecrübeli ve profesyonel olmayabilir. Ayrıca gülüş tasarımı nasıl yapılır bilen bir doktora gitmenizde de fayda vardır.

Doktorunuzu seçerken onun daha önceki işlemlerini görmeyi talep edebilirsiniz. Böylece doktorunuzla aranızda güven oluşması sağlanabilir. Çünkü bir insanın en önemli özelliklerinden birisi onun gülüşüdür ve gülüşünüzü emanet edeceğiniz kişiyi doğru seçmeniz hayati öneme sahip olabilir. Ayrıca gideceğiniz doktorun uzmanlık alanını ve eğitimini sormak da en doğal hakkınızdır. Dilerseniz doktorunuzla görüşmeden evvel onu araştırabilir veya direkt olarak doktorunuza bu soruları yöneltebilirsiniz.

Yukarıda saydığımız sebeplerden ötürü gülüş tasarımında doğru doktor seçmenin önemli olduğu söylenebilir. Gülüşünüzü emanet edeceğiniz doktor, sizin için en doğru seçimleri yapacak kişidir. Gülüş tasarımı konusunda 18 yıllık tecrübesi ile Uzman Doktor Özlem Özcan, aradığınız doktor olabilir. Tecrübeleri konusunda bilgi edinmek için Uzman Doktor Özlem Özcan’ın web sitesini ziyaret edebilir, kendisine ulaşarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM