Güneş kremleri, cilt kanseri gibi zararlı UV ışınlarından korunmak için kullanılan önemli bir koruyucu araçtır. Ancak, güneş kremleri hakkında doğru bilinen birçok yanlış bilgi mevcuttur. Siz de bu yanlışları öğrenerek doğru güneş kremi seçiminde önemli bir adım atabilirsiniz.

Yüksek SPF’li Güneş Kremleri Daha Yüksek Koruma Sağlar

Yüksek SPF'li kremler daha iyi koruma sağlar ancak fark çok azdır. Bir SPF 30 krem, SPF 50 kremin yaklaşık yüzde 97'si kadar UVB ışınlarını engeller. Çok yüksek bir SPF seçmenin önemi sınırlıdır. Güneş kremleri yıl boyunca kullanılmalıdır. UV ışınları her mevsimde etkilidir ve hava sıcaklığından bağımsızdır. Bu nedenle, koruma için her zaman güneş kremi tercih edilmelidir.

Güneş Kremi D Vitamini Üretimini Engeller

Güneş ışınları her türlü cilt renginde cilt kanserine yol açabilir. Bu nedenle, her zaman tüm vücudunuz için koruyucu güneş kremleri kullanmalısınız. Güneş kremleri UV ışınlarının zararlı etkilerini önlerken, cildinizin vitamin D üretimini engellemez. D vitamini eksikliği durumunda, doktorunuza danışarak takviyeler alabilirsiniz.

Güneş koruyucu kremler, güneşe maruz kalınmadan önce uygulanmalıdır. Güneşe çıkmadan en az 20 dakika önce cildinize sürülerek emilmesi için zaman verilmelidir. Ayrıca, suya veya terlemeye dayanıklı bir güneş kremi tercih ederek yüzme veya egzersiz sırasında da koruma sağlanabilir.

Güneş koruyucuları kullanmak, cilt kanseri gibi cilt hastalıklarını önlemenin yanı sıra, cildinizin erken yaşlanmasını ve güneş yanığına bağlı cilt lekelerini de önlemeye yardımcı olabilir. Güneş kremleri, ciltteki pigmentasyonun korunmasına yardımcı olarak leke oluşumunu azaltabilir.

Güneş Kremleri İstenen Şekilde Uygulanabilir

Güneş kremi, terleme, yüzme veya havlu ile kurulanmadan sonra yeniden uygulanmalıdır. Aynı zamanda özellikle uzun süre güneşte kaldığınızda her iki saatte bir yeniden uygulanması önerilir. Güneş koruyucuları, krem, sprey, losyon, jöle ve çubuk formlarında mevcuttur. Seçtiğiniz form, cilt tipinize ve kişisel tercihinize göre değişebilir. Su geçirmez güneş kremleri yoktur. Ancak, suya veya terlemeye dayanıklı olanlar mevcuttur. Bu kremler, suya veya terlemeye maruz kalmadan önce en az 40 ila 80 dakika önce uygulandığında daha iyi koruma sağlar.

Güneş Kremleri Herkes için Uygundur

Güneş kremleri herkes için uygun değildir. Bazı insanlar alerjik reaksiyonlar yaşayabilir veya cilt tipine göre farklı derecelerde koruma sağlayabilirler. Bu nedenle, cildiniz için en uygun güneş koruyucu ürünü seçmek için bir dermatologdan yardım alabilirsiniz.

Bu ürünler cilt sağlığı için son derece önemlidir. Ancak doğru bilinen yanlışlara inanmak, yanlış bir koruma seviyesine veya koruyucu ürünlerin yanlış kullanımına neden olabilir. Bu nedenle, güneş koruyucu ürünler hakkında doğru bilgiye sahip olmak ve cildinizin korunması için doğru ürünü seçmek önemlidir. Özellikle bebek güneş kremi seçimi için ekstra dikkat edilmesi gerekir. Siz de bebek güneş kremleri için mustela.com.tr adresini ziyaret edebilir, bebeğiniz için en kaliteli güneş kremlerini satın alabilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM