Eskişehir 3'üncü Kitap Fuarı açıldı Eskişehir 3'üncü Kitap Fuarı açıldı

AK Parti Büyükşehir Aday Nebi Hatipoğlu Birlik Vakfı ziyaretinde “Belediye başkanı olduğumda, Birlik Vakfı’na ve tüm vakıflara belediyenin kapılarını maddi manevi açacağım.” açıklamasında bulundu, CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, bu açıklamayı sert bir dille eleştirdi.   

Yalaz şöyle konuştu: “Ne demek ‘Belediyenin tüm maddi ve manevi imkânlarını vakıflara aktaracağız.’ Bu suça teşebbüstür. Eskişehirlilerin vergileri ve belediyelerin tüm kaynakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Eskişehirlilerin güzel bir şehirde yaşaması için seferber edilmeye devam edecektir. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını vakıflara derneklere ve cemaatlere yedirmedik yedirmeyeceğiz.”

HATİPOĞLU’NUN PANİĞİ ARTIYOR

Kamuoyu araştırmaları ve anketler yapıldıkça, saha sonuçları geldikçe Hatipoğlu’nun paniğinin arttığını ifade eden Yalaz, “Hatipoğlu, Birlik Vakfı üyelerini toplamış kendisine destek vermeleri için adeta çırpınıyor.  Dinlediğiniz üzere burada açıkça Birlik Vakfı ve kendilerine yakın olan tüm vakıflara maddi manevi belediyenin kapılarını sonuna kadar açacağını söylüyor. Gün geçtikçe karşımızdaki aday beyin gerçek yüzünü daha iyi görüyoruz. Açıkça belediyenin maddi ve manevi imkanlarını birlik vakfı gibi vakıflar için seferber edeceğini söylüyor.” şeklinde konuştu.

HİZMET ETME NİYETLERİ YOK

Bugüne kadar belediyelerin bütün kaynakları ve imkânları Eskişehirlilere daha iyi bir hizmet vermek için kullanıldığını aktaran Talat Yalaz, şunları söyledi: “Tam da bu nedenledir ki; Eskişehir’de yaşayanlar bunların yönettiği diğer şehirlere göre mutlu, huzurlu ve gururludurlar. Bunların Eskişehir’e ve Eskişehirlilere hizmet etme gibi bir niyetleri yoktur. Bunlar kendilerine yandaş müteahhit ve çeteleri ve de kendilerine yakın vakıfları zengin etmek için bu görevlere talip oluyorlar.”

Editör: şenay Yıldırım