Pandemi nedeni ile ara verilen ve Bu yıl 25.incisi düzenlenen Nartlanı Toy Künü etkinliklerinde Türkiye’de yaşayan Karaçay Malkar’lılar bir araya geldi.

 Eskişehir Kuzey Kafkas, Karaçay Balkar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Şehri Derya Parkı'nda gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Şenlikte Kafkasya Karaçay Çerkes Cumhuriyeti Çerkessk, Kuzey Kafkas Devlet Akademiai “Karlı Zirveler” Kafkas Halk Dansları topluluğu, Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği “ŞIBLE” Halk Dansları Topluluğu, Konya Başhüyük Kuzey Kafkas Karaçay Malkar Derneği “DOMBAY” Halk Dansları topluluğu, Eskişehir Kuzey Kafkas Karaçay Malkar Kültür ve Dayanışma Derneği “MİNGİTAU” Çocuk Halk Dansları topluluğu, Karaçay Çerkes Cumhuriyeti Ses sanatçışı Lidya Batçaeva, Rustam Yusupov sahne aldılar.

Şiirler ve şarkılar ile devam eden programda her yaştan vatandaş güzel havanın ve 2 yıl aradan sonra bir arada olmanın tadını çıkardı. Açılan stantlarla birçok kültürel ürün vatandaşlar ile buluşurken etkinliğe Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü,  Odunpazarı Belediye başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye başkanı Ahmet Ataç, Çifteler Belediye başkanı, Kadir Bıyık, Han Belediye başkanı Erdal Şanlı, Ak Parti İl başkanı Zihni Çalışkan, DSP Genel başkan yardımcısı Dilara Tambova, Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Cihan Ertok  ve Dernek Başkanı Musa Korkmaz katıldı.

Dernek Başkanı Musa Korkmaz etkinlikde yaptığı konuşmada, “Pandemi nedeni ile 2 yıl ara verdiğimiz Nartlanı Toy günü şenliğini büyük katılım ile gerçekleştiriyoruz. “Biz Karaçay Malkar Türkleri olarak Türkiye’de 138 senedir yaşıyoruz. 138 senedir ülkemizin hükümetine en az yükü olan milletiz. Biz çalışkan ve üretken bir milletiz. Biz halk olmayı bilen, vatanını seven bir milletiz. Onun için buradayız hepimiz. Ülkemizin birlik ve beraberliği için elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapacağız. Çocuklarımızı da böyle yetiştiriyoruz” Kültürümüzü gelecek nesillere aktarıyoruz” ifadelerini kullandı.

Proğram sonunda Katılımcılara plaket verildi.

Editör: Mustafa YILDIRIM