Kurban kesmek, İslam'da önemli bir dini vecibe olarak kabul edilir ve her yıl Hicri takvime göre Zilhicce ayının 10-14. Günlerinde yani Kurban Bayramı'nda gerçekleştirilir. Kurban bağışının ise dinimizde ayrı bir yardımlaşma ve dayanışma vecibelerinden biri ve manevi değeri çok yüksektir.

Kurban, mal varlığına sahip olan Müslümanlar için vacip kabul edilen ibadetlerden biridir ve elbette Allah'a olan itaat ve sadakati göstermek için yapılır. Aynı zamanda Hz. İbrahim’in hatırasına bir saygıdır.

Adak ise şahsi bir niyetle gerçekleştirilen bir bağışlama yahut fedakârlık türüdür. Şahıs, belli bir arzusunun gerçekleşmesi durumunda Allah adına bir bağışta bulunacağına dair vaatte bulunur. Bu, genellikle bir dileğin gerçekleşmesi veya bir dileğin yerine getirilmesi için yapılır.

Kurban bağışı, adak ibadeti ile aynı şey değildir. Bu sebeple birbirlerinin yerini tutamazlar. Ancak bir Müslüman, bir niyetle kurban kesmek yerine belirli bir amacın gerçekleşmesi için adakta bulunabilir ve bu adak bağışı ile belirli bir hayır işi yapılabilir.

Fakat adak yerine kurban, kurban yerine adak ibadeti yapılamaz.

Temmuz Ehliyet Sınav Soruları Yayınlandı! Temmuz Ehliyet Sınav Soruları Yayınlandı!

 

Mirasımız Derneği aracılığıyla hem vacip kurban hem de adak kurban işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Mirasımız Derneği Afrika vacip kurban bedeli 3500 TL iken adak kurban bedeli 3000 TL olarak fiyatlandırılmaktadır.

Kudüs’e kurban bağışında bulunmak için ise Mirasımız Derneği’ne vacip kurban için 550€, adak kurban içim 750€ ödeyebilirsiniz.

Siz de bağışlarınızla ihtiyaç sahiplerini sevindirebilirsiniz.

Detaylı bilgiye:https://www.mirasimiz.org.tr/kurban sitemizden ulaşabilirsiniz

Editör: Mustafa YILDIRIM