Adını taşıyan müzeyi gezdi Adını taşıyan müzeyi gezdi

 
Milli maç öncesi yaşanan bilet skandalının milli maçın önüne geçtiğini söyleyen AHPADİ Dönem Sözcüsü Mehmet Ektaş, Futbol Federasyonu’nun bilet organizasyonundaki hatalarıyla, ayrımcı ve dışlayıcı tutumuyla Eskişehir'in gerçek futbol seyircisini maçtan mahrum ettiğini söyledi. Ektaş, “Futbol federasyonu, maç biletlerini futbol seyircisiyle buluşturmak yerine, odalara, siyasi partilere, el altından baza gruplara vererek milli heyecana gölge düşürdü. Eskişehir Ticaret Odası, Eskişehir Sanayi Odası ve Eskişehir Esnaf Odalarının aldıkları biletleri üyelerine 500 liraya forma maç bileti satışı yaptığı ve elde edilen geliri Futbol Federasyonu’na gönderdiği bilgisi tepkilerin çığ gibi büyümesine neden oldu. Bu uygulama ile birincisi futbol seyircisinin adaletli bir şekilde bilet hakkına erişimini engelledi. Kamu niteliği taşıyan odalar ve Futbol Federasyonu iş birliğiyle karaborsa, kayıt dışı bir bilet satış yöntemi ile kanunlara karşı gelindi. Meslek odaları bilet satış acentalığına soyunarak irtifa kaybetti.” açıklamasında bulundu. 
TRİBÜNLER BOŞ KALDI
Sonuç olarak oda başkanlarının, siyasetçilerin, hatırlı kişilerin ricasını kıramadığı için bir çok bilet alan grupların, esnafların, fabrikalardaki mavi ve beyaz yakalıların bir bölümünün maça gelmediğini belirten Ektaş, böylesine önemli bir maçta tribünlerin bir bölümünün boş kaldığını söyledi. Ektaş, “Maçın başlamasına bir saat kaldığında, stadyum çevresinde elinde biletle gezen ve bilet ihtiyacı var mı diye bilet satacak insan arayan kişilerin varlığı, konunun vahametini en iyi şekilde ortaya koydu. Maç bitti ancak henüz bu tartışma sonuca bağlanmadı.” şeklinde konuştu. 
ŞEFFAF BİLET DAĞITIMI OLMALI
Eskişehir kamuoyunun, adaletsiz, ayrımcı bir uygulamaya imza atan Futbol Federasyonu’ndan özür beklediğini ifade eden Ektaş, bundan sonra oynanacak milli maçlarda benzer skandalların yaşanmaması için şeffaf bir bilet dağıtım prosedürünün tanımlanıp kamuoyuna deklare edilmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Editör: Mustafa YILDIRIM