Köy enstitüleri çağımıza uyarlanmalı Köy enstitüleri çağımıza uyarlanmalı

İngilizce öğretmenlerinin ve yöneticilerin velilerle buluştuğu toplantıya Önder Dil Okulu Kurucu Müdürü Mustafa Köksal başkanlık etti. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı boyunca dil merkezinde neler yapılacağının anlatıldığı toplantıda velilerin soruları da yanıtlandı. “Ana sınıfı, ilkokul, ortaokul, lise çağındaki çocuklarınızı emanet ettiğiniz kurumu tanımak en doğal hakkınız” diyerek sözlerine başlayan Okul Müdürü ve İngilizce Öğretmeni Mustafa Köksal, çocuk gruplarındaki dil eğitimini çok önemsediklerini belirtti. 6 yabacı 25 Türk öğretmen kadrosu ile yalnızca Eskişehir’de değil Türkiye’de liderliğini kanıtlamış bir kurum olduklarını belirten Köksal, şunları kaydetti: “17 senedir Eskişehir’in ilk ve tek TOEFL IBT, TOEIC ve GRE test merkeziyiz. Her yıl dönem başlangıcında yapılan veli toplantılarında dönem boyunca neler yapacağımızı anne ve babalarla paylaşıyoruz. Dönem boyunca yabancı öğretmenlerimiz telaffuz ve konuşma pratiği üzerinde dururken Türk öğretmenlerimiz ise Milli Eğitim müfredatını baz alıp sadece gramer ağırlıklı dersler değil pratik tabanlı bir çalışma izliyoruz. Ancak öğretmenlerimizle bu dersleri modern öğretim teknikleri ile gerçekleştiriyoruz. Yabancı öğretmenler Türkçe konuşmaz çünkü çocukları yabancı dile maruz bırakmak istiyoruz. 1978 yılından bu yana İngilizce öğretmenliği yapan biri olarak, özellikle yabancı dile maruz kalmanın önemini biliyorum, dil öğrenmenin en iyi yolu o dile maruz kalmaktır çünkü.”


DÖNEM BOYUNCA NELER YAPILACAK?


Ders içeriğini ve işleyecekleri kitapları aktaran İngilizce öğretmeni Mehmet Teoman Altaş ise şunları söyledi: “Benim de lisede yabancı dil eğitimi aldığım yer Önder Dil, bu nedenle bu kurumda ders veriyor olmanın benim için ayrı bir anlamı var. Derslerimde farklı metodlar kullanarak dil eğitimi veriyorum. Öğrencilerin derse aktif bir şekilde katılarak, İngilizce şarkılar, oyunlar, piyesler sergileyerek eğlenerek öğrenmelerini amaçlıyorum. Öğrencilerin ciddi bir sağlık sorunu olmadığı sürece dersleri takip etmesini önemsiyorum, kurduğumuz WhatsApp gruplarından yapılan dersleri ve uygulamaları paylaşıyorum, böylece veliler dönem boyunca ne yapıldığını takip edebiliyor. Sene sonunda ise çeşitli gösterilerle öğrendiklerimizi sergiliyoruz.”


Önder Dil Okulu’ndaki toplantı, Önder Dil tanıtım videosunun izlenmesi, yönetici ve öğretmenlerin konuşmaları ve ardından velilerin sorularının yanıtlanması ile sona erdi.

Editör: Mustafa YILDIRIM