TBMM’de Odunpazarı Muhtarlar Derneği  yönetimi ve Odunpazarı bölgesinde görev yapan muhtarlar ile bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Muhtarlarımız demokrasinin temel taşı. Muhtarlık ne kadar güçlü olursa demokrasimiz de o kadar güçlü olur. Sizlerin sorun ve talepleri bizlerin önceliği. İyi günde, kötü günde yurttaşlarımızın her zaman yanında olan muhtarlarımıza teşekkür ederim” dedi.

MAKAMINDA DİNLEDİ

Odunpazarı Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Önlü, dernek  yönetimi ve Odunpazarı bölgesinde görev yapan muhtarlar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. CHP’nin haftalık TBMM Grup Toplantısı’na katılan muhtarlara CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve Dr. Jale Nur Süllü de eşlik ederken, muhtarlar CHP lideri Kıllıçdaroğlu’nu makamında da ziyaret etti.

“İLK ULAŞILAN YER MUHTARLIKLAR”

Muhtarların talep ve sıkıntılarını dinleyen Kılıçdaroğlu, muhtarların demokrasinin olmazsa olmazı olduğunu söyleyerek, “Muhtarlığı demokrasinin temel taşı olarak görüyoruz. Muhtarlık ne kadar güçlü olursa memlekette demokrasi de o kadar güçlü olur. Sizer mahallelerinizde yurttaşlarımızın bütün sorunlarını biliyorsunuz, onların en mutlu, en zor günlerinde de sizler varsınız. Her türlü sorunda ilk ulaşılan yer muhtarlıktır. Sizlerin sorunlarının çözümü bizlerin önceliği” açıklamalarında bulundu.

LÜLETAŞINDAN TESBİH HEDİYE ETTİLER

Her muhtarlığın ayrı bütçesinin olması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, muhtarların yardımcı personeli olması ve muhtarların yetkilerinin arttırılması  gerektiğini söyledi.

Dernek Başkanı, Sarısungur Mahallesi Muhtarı Muharrem Önlü, muhtarlar adına Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederken, muhtarlar ziyaretlerinde Kılıçdaroğlu’na lületaşından yapılmış tesbih ve Yunus Emre biblosu hediye etti.  

Editör: Mustafa YILDIRIM