Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen ve dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olma özelliğini taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Şehir Tiyatroları tarafından minik izleyicilere özel ücretsiz gösterimler gerçekleştirildi.

Bu kapsamda “Bobo'nun Yolculuğu” adlı oyun Haller Gençlik Merkezi Tepebaşı Sahnesi’nde minik izleyicilerle buluştu. Doğa ve çevre dostu bir konuyu ele alan oyun, küçük bir çocuğun oyuncak ayısı Bobo’nun kaybolmasının ardından çıktığı eğlenceli ve macera dolu bir yolculuğu anlatıyor. 

Farklı kullanımlara sahip kuklalar ve sevimli oyuncaklar eşliğinde sahnelenen oyunun sahne ve kukla tasarımını yaratıcı kukla tasarımları ile adından sıkça söz ettiren Ayten Öğütcü gerçekleştirdi. Oyunun ışık tasarımını Ali Rıza Tekin müziklerini ise Şehir Tiyatroları sanatçısı Devrim Özder Akın üstlendi. Oyun sırasında çocuklar eğlenceli anlar yaşadı. Çocuklar ayrıca kukla sanatçıları eşliğinde ilk kez kukla deneyimi yaşayarak büyük mutluluk yaşadılar.

Bir diğer oyun ise Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda (Opera) gerçekleştirildi.  Fransız yazar Marie Yan’ın “Geçmem Gerek” adlı çocuk oyununu çocuklarla birlikte anne babalar da takip ettiler. Eskişehir’de 2019 yılından itibaren sahnelenmeye başlayan ve Şehir Tiyatroları sanatçısı Berkay Akın’ın Türkçeye çevirip yönettiği oyunda Pınar Bekaroğlu Ciotta ve Mustafa Kılıkçı rol alıyorlar.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına özel sahnelenen oyunlarla bayramın tadını çıkaran çocuklar ve ebeveyenleri, etkinlikler nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Şehir Tiyatroları’na teşekkür ettiler.

Editör: Mustafa YILDIRIM