Hasır dekorasyon, saz dekorasyon ve bambu dekorasyon hizmeti sunan SAZ KAMIŞ şirketi kimdir ve ne yapıyor? Bu yazımızda sizlere babadan oğula geçen sektörün en eski ve en öncü şirketlerinden olan SAZ KAMIŞ hasır dekorasyon şirketini tanıtacağız.

Hasır Dekorasyon Nedir?

Hasır dekorasyon günümüzde saz kamışı, kargı kamışı ve saz hasır otları ile imal edilen ürünleri ve yapılan uygulamaları belirtmek için kullanılan genel isimdir. Hasır dekorasyon şirketi genellikle hasır çatı, hasır şemsiye, hasır bahçe çiti, hasır avize gibi ürün ve uygulamaları el işçiliği ile icra eder. SAZ KAMIŞ şirketi imal ettiği ürünler ve uygulamalar ile bugün

Türkiye’nin her yerinde herkesin kendi hasır gölgelik, hasır çatı, hasır kamelya ve hasır bahçe çiti gibi uygulamaları yapmalarını sağlıyor. Hem yaptığı uygulamalar ile hem de montaja hazır imal ettiği çit ve gölgelik ürünleri ile her kesime hitap eden SAZ KAMIŞ şirketi müşterilerine aynı zamanda satış öncesi ve satış sonrası hasır çit ve hasır çatı uygulamalarının nasıl yapılacağı hakkında ücretsiz danışmanlık ta sunmaktadır.

Saz Dekorasyon Nedir?

Hasır dekorasyon hasır çatı, hasır şemsiye, hasır bahçe çit gibi uygulama ve ürünleri kapsıyordu. Peki saz dekorasyon nedir diyecek olursanız. Saz dekorasyon tamamen tecrübeli saz dekorasyon ustaları tarafından icra edilen daha profesyonel ürün ve uygulamaları kapsamaktadır.

Örnek olarak bir yapının komple saz kamışı ile kaplaması sıfırdan saz kamışı ile bir plaj şemsiyesinin yapılması ya da saz kamışlarının bir yapının çatısına deste deste sıkı bir şekilde monte edilmesi gibi uygulama ve ürünlere saz dekorasyon denilmektedir. Belki bu noktada kafanızda çok canlanmamış olabilir ancak merak etmeyin ve yazımızı okumaya devam ediniz.

SAZ KAMIŞ Kimdir?

SAZ KAMIŞ Türkiye geneli dünyada da oldukça popüler olan saz çatı, kamış şemsiye, hasır dekorasyon ürün ve uygulamalarını icra eden bir dekorasyon şirketidir. SAZ KAMIŞ’ın kurucusu Serkan SAZ’ın babası Ali SAZ’ın saz dekorasyon sektörünün en eski ustalarından birisi olduğu söyleyebiliriz.

Nesilden nesle aktarılan bu meslekte Serkan SAZ babası Ali SAZ’dan aldığı bayrağı çok iyi bir şekilde temsil eden SAZ KAMIŞ şirketinin de kurucusudur. Çocuklukta çekirdekten saz dekorasyon ustası olarak yetişen Serkan SAZ bugün aynı mesleği geleceğin saz dekorasyon ve hasır dekorasyon ustalarının da yetişmesi için büyük bir aşk ve heyecan ile yapmaktadır. Saz dekorasyon işinin tamamen bir aşk ve doğa sevgisi ile yapılması gerektiğini belirten Serkan SAZ her sene yüzlerce müşterimizin doğa ile iç içe yaşamasını sağlayacak ürün ve uygulama geliştirmek bizi çok mutlu etmekte diye belirtiyor.

Sazdan Bir Çatı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Dünyada da oldukça popüler ve değerli bir uygulama olan saz çatılar yurtdışında müstakil evlerden 5 yıldızlı otellere kadar herkesin tercihi. Çok doğal ve kalın dokusu ile çok iyi bir ısı yalıtımı da sağlayan saz çatılar hem gözünüze hitap ediyor hem de size ılıman ve ferah bir yaşam alanı sunuyor. Özellikle müşteri ve misafirlerini doğal mekanlarda ve doğa ile iç içe yaşam alanlarında ağırlamak isteyen otel ve turizm işletmeleri saz çatı ve saz dekorasyon uygulamalarına büyük önem gösteriyor.

Peki Sazdan Bir Çatı Nasıl Yapılır?

Sazdan bir çatı yapımı için erken hasat saz kamışları kullanılır. Saz kamışları içi boş, odunsu gövdeye sahip ince bir kamış türüdür. Bahçe çiti ve hasır çatı yapımında erişkin saz kamışları kullanılırken genel de saz çatı yapımında erken hasat daha ince saz kamışı kullanılır. Saz kamışları deste deste ve yoğun bir şekilde çatıya monte edilir. Çok sık aralıklar ile sağlam bir şekilde monte edilen saz kamışları uzaktan bakıldığında adeta bir halı gibi görünür. Saz kamışları monte edildikten sonra da çatı özel bir alet ile daha pürüzsüz hale gelir ve uygulama tamamlanır. Saz çatılar çok uzun ömürlü, doğal ve dayanıklı yapılar oldukları için dünyada ve ülkemizde oldukça popüler bir hale gelmiştir.

Editör: Mustafa YILDIRIM