Hatipoğlu'ndan Mehmet Şimşek'e destek Hatipoğlu'ndan Mehmet Şimşek'e destek

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, EBB Adayı Av. Ayşe Ünlüce ile birlikte şehit yakınları, Gazi ve aileleri ile iftarda bir araya geldi.

İftar programına Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, CHP EBB Adayı Av. Ayşe Ünlüce, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şube Başkanı Sevinç Uluçeşme, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ekrem Dumlu, Tepebaşı Belediyesi Meclis üyeleri ve çok sayıda şehit yakını ile gazi katıldı.

“Başımın tacısınız”

İftar programında konuşan Başkan Ataç, “Bugün 18 Mart Çanakkale destanının yazıldığı tarih. Hep beraber Çanakkale’ye de gittik. Bizim Eskişehir’deki dostlarımız her şeyi unutuyor ama Çanakkale’yi unutmuyor. Çünkü Eskişehirliler, Atatürk’ünü, cumhuriyetini ülkesini seven hemşehrilerimiz. Ben her gittiğimde çok duygulanıyorum. Kutsal bir yer. Her bastığınız toprakta şehitlerimizin kanı var. Eğer o dönemde o savaşlar olmasaydı bugün ne kurtuluş savaşı olurdu ne de bizler olurduk. Yatıp kalkalım Mustafa Kemal Atatürk’e, şehitlerimize, gazilerimize şükredelim. Hiç kimse de o büyüklerimize hakaret etme hakkına sahip değildir. İyi ki böyle bir liderimiz, önderimiz var. Hiçbir zaman da hafızalarımızdan ve kalbimizden silinemeyecek. Bizler Cumhuriyeti de savunacağız, cumhuriyet ve ülkemiz adına şehit olanları da savunacağız. Sizler de bu konuda büyük fedakarlık yaptınız. Ondan dolayı da benim baş tacımsınız. Hepinize minnettarız” diye konuştu.

Milletvekili Çakırözer, “Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu ülkeyi bize vatan yapmak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Kahraman gazilerimize de sağlıklı ömürler diliyorum. Sizler bu ulusun sonsuza kadar baş tacı olacaksınız” diye konuştu.

“Sosyal tesis yapacağız”

EBB Adayı Ünlüce, “Cumhuriyet’i, Atatürk devrimi ışığında korumak için, yüceltmek için bu kadar ağır, bu kadar büyük fedakarlıklarda bulunan canlarından olan şehitlerimize, yaralanan gazilerimize minnettarız. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere vatan ve görev uğruna hayatlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin hakkı ödenmez” dedi.  Büyük Park olarak bilinen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından yapılan Şehitler Anıtı’nın bulunduğu parka sosyal tesis yapacaklarını söyleyen Ünlüce, “2024-2029 Vizyon Projelerimiz arasında siz değerli şehit yakınlarımız ile gazilerimizi de unutmadık. Yılmaz Hocamız tarafından Büyük Park içerisinde açılışı gerçekleştirilen Şehitler Anıtı yanındaki alana sizlerin faydalanabileceği sosyal bir tesis kazandırmak istiyoruz” diye konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM