TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir şubesinin 9-10 Aralık tarihlerinde yapılacak seçimleri için aday olan Güder: "Yönetim Kurulum ile birlikte; Cumhuriyetimizin 100.yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin ışığında, bilimsel ve teknik doğruları tarafsızca kamuoyu ile paylaşacak, Eskişehir şubemiz adına her türlü siyasi anlayışın üzerinde onurlu, kararlı duruş ve bakış açısıyla çalışacağımızın sözünü veriyoruz.

Tarım bir ülkenin milli güvenlik sorunudur. Ziraat Mühendisleri; günümüzün ve geleceğin en önemli sorunları iklim krizinden gıda güvencesine uzanan süreçte tohumdan ürüne, tarladan sofraya, tarımın her aşamasında sürdürülebilirliği sağlayan stratejik önemi olan bir meslek grubudur. 

Tarım ve Orman Bakanlığı çatısı altında İl, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizde görev yapan,  Birlik ve Kooperatiflerde çalışan, Ziraat Fakültelerimizde geleceğimizin mühendis adaylarını yetiştiren,  ilaç bayisi, tarım danışmanı olarak hizmet veren, Belediyelerimizin ilgili bölümlerinde mesleğimizi icra etmeye gayret gösteren, marketlerde, özel yerli ve yabancı firmalarda, çiftliklerde  kış-yaz demeden alın teriyle; çiftçinin emeğinin heba olmaması için ülke tarımına destek sağlayan her meslektaşımızı kucaklamak, şube aidiyetini güven duygusuyla bütünleştirmek amacındayız. Meslektaşlarımızın çalışma koşullarının iyileştirilmesinde aktif görev alacak, sektördeki gelişmeleri, güncel teknik ve uygulamaları seminer, çalıştay, kurs gibi etkinliklerle paylaşacağız. 

Dış çekimde bu detaya dikkat! Dış çekimde bu detaya dikkat!

Şehrimizin, ülkemizin, doğal kaynaklarını, toprağını, suyunu korumak,  üretim odaklı tarım politikalarının geliştirilmesini sağlamak amacıyla; tarımın tüm paydaşlarıyla koordineli çalışacağız. 

Geleceğimizin Ziraat Mühendisi adayları olan "Eskişehir Genç ZMO" üyelerimizi mesleğe hazırlayan ESOGÜ Ziraat Fakültesi'nin her zaman yanında olduğumuzu vurgulamak istiyorum. İlimizin tarım ve hayvancılıkla ilgili kurum ve kuruluşlarına, STK'lara "Ortak Akıl" altında gereken desteği vermeye ve çalışmaya hazır olduğumuzu Yönetim Kurulumuz adına iletiyorum."

Editör: Mustafa YILDIRIM