Odunpazarı Kent Konseyi Kadın Meclisi adına konuşan Berrin Kırılmaz, “Kadınlar şehirlerin yönetimlerinde en az sizler kadar söz sahibi ve katılımcıdır, adaylıklarda kadınlara yer açın.” dedi.

“Eşitlikçi yaklaşım göz ardı ediliyor”

Odunpazarı Kent Konseyi Kadın Meclisi adına konuşan Berrin Kırılmaz, “31 Mart 2024 yerel seçimlere iyice yaklaştığımız bu günlerde siyasi partilerde hummalı bir aday belirleme çalışması sürmekte. Toplumu yarı yarıya oluşturup, hayatı ortak paylaşan, anayasa da eşit haklarla kabul gören kadın ve erkek, nedense iş karar mekanizmalarına gelip, seçilme ve yönetme durumu söz konusu olduğunda eşitlikçi yaklaşım göz ardı edilerek bu haklar sadece erkeklere aitmiş gibi davranılıyor.” dedi.

“Kadın adaylıklar yüzde 33’ü bulmuyor”

Kırılmaz, “Bütün siyasi partiler seçimler öncesinde, kadınların toplumda siyasal katılımlarının eksikliğinden dem vurup, kadın hakları ile ilgili güzel sözler söyleyip, aday belirleme aşaması geldiğinde ne yazık ki beklenen eşitlikçi tutumu gösteremiyor. Aday tercihlerinde elmanın iki yarısından biri olan kadınların adaylıkları günümüzde eşit temsilin kritik eşiği sayılan yüzde 33 ü bile bulmamaktadır.” açıklamasında bulundu.

Gençlerden açık sahnede  muhteşem performans Gençlerden açık sahnede muhteşem performans

“Kadınlarımız yerel sorunlara daha hakim”

Kadınların yaşadığı gündelik sorunlarla yerele daha hâkim olduklarını dile getiren Kırılmaz, “Yerelin sorunlarını, çıkmazlarını birebir yaşayan ve ona çözümü de üretebilecek kişi kadının ta kendisidir. Bir anlamda; Yerel yönetimler, kadının evinde yarattığı düzeni şehirde de yaratma ve yürütme becerisidir. Odunpazarı Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak bütün siyasi partilerimize seslenerek diyoruz ki; yerel yönetimler yaşam çevremizle ilgili güvenli, sağlıklı, planlı bir düzen kurarken, yerelde yaşayan tüm aktörlere, özellikle de şehrin sorunlarıyla sürekli muhatap olan kadınlara da belediye başkanlıkları, meclis üyelikleri, muhtarlıklar olmak üzere kentin ve ülkenin yönetiminde adaylık için yer açın..” şeklinde konuştu.

Editör: Mustafa YILDIRIM