TÜRASAŞ’ta hırsızlık iddiası TÜRASAŞ’ta hırsızlık iddiası


DSP Eski Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, Nebi Hatipoğlu’nun geçtiğimiz günlerde İyi Parti’den istifa ederek Ak Parti’ye geçmesini, “Siyaset tarihimiz, çok ayıplı ve kusurlu eylemler görmüştür; lakin bu da en kötüler arasında gösterilmeye namzettir” şeklinde yorumladı. 
Eskişehir kamuoyunun son birkaç aydır Nebi Hatipoğlu’nun açıklamalarını konuştuğunu söyleyen Tambova, “Beklendiği üzere partisinden istifa eden Sn. vekilin, istifa gerekçesi olarak yapmış olduğu açıklamalar ise akıllara durgunluk verecek türden ‘genel seçim sürecinden beri derin görüş ayrılıkları yaşamaktaymış!’, buna rağmen İyi Parti’den aday olmuş ve o partiye oy veren insanlar sayesinde vekil seçilmiştir. Esasen ben, demokrasiyi tam özümsemiş biri olarak hür irade ve özgün fikirleri olan insanların siyaset yapmalarından yanayım. Lakin buradaki kırmızı çizgi, ilkeli ve tutarlı olmak ve en önemlisi de kişisel menfaat gütmemektir.” şeklinde konuştu. 
Siyaseti ayaklar altına aldı
Tambova, “İnsanlar görüşlerini ve icra mecralarını değiştirebilirler. Çok keskin fikir ve ideolojik savrulmalar yaşayıp parti de değiştirebilirler. Ancak siyaset kurumunu bu derece hafife alarak, rüzgâra ve menfaate göre yön değiştirip böyle ayaklar altına almaya da kimsenin hakkı yoktur. Eskişehir için büyük bir kayıp olan bu şahıs bütün kariyeri başarıla dolu olan Sn. Yılmaz Büyükerşen’in yaşı üzerinden yarattığı polemikle, siyaset üslubunun hangi ölçüde olduğunu da ispat etmiştir. Bu vekilin aklına uyup Sn. Büyükerşen’e aynı isabetsiz sözlerle sataşan diğer iyiler de kimin aklıyla hareket ettiklerine bakıp, belki mahcup olmuşlardır.” diyerek sert tepki gösterdi. 
Eskişehir’e özür borcunuz var
En kritik noktanın Nebi Hatipoğlu’nu milletvekili yapan Meral Akşener olduğunu söyleyen Tambova, “Hangi kriterlere ve hangi parti hizmetine göre aday yapılmıştır, doğrusu merak etmekteyim. Ya çok öngörüsüzdünüz ya da kamuoyunun bilmediği, bambaşka bir uzlaşı zemininiz vardı, zira vekilinizin ifadesine göre görüş ayrılığınız seçim tarihinden itibaren mevcuttu. Esas itibariyle sizin de Eskişehir’e, bir özür borcunuz vardır. Kıssadan hisse, yazık ettiniz Türk siyasetine.” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM