Odunpazarı Belediyesi Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecekleri kurultaylarına yönelik konuşan Makine Mühendisleri Odası Başkan Vekili Hakan Öztürk, “Ülkemizde havacılık ve uzay sektöründe geliştirilmekte olan özgün ve ulusal projelerin, bu projelere katkı sağlayan ulusal mühendislik kabiliyetlerinin, hava araçları bakım, onarım, yenileme, geliştirme faaliyetlerinin mühendis gözüyle değerlendirilmesi ve Türkiye'de Uçak, Havacılık ve Uzay Mühendisliği eğitiminin irdelenmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca Uçak, Havacılık ve Uzay Mühendislerinin Odamız ile ilişkilerinin gözden geçirilmesi ve geliştirilmesi hedeflenmektedir.” dedi.
Havacılık ve uzay sektörüne yapılan yatırımların etkin ve verimli olarak planlanması ve kullanılması sağlanmalı, ulusal uçak havacılık ve uzay sanayisinin muasır medeniyetler seviyesine ulaştırılmasının amaçlandığını belirten Öztürk, “Kentimiz ve meslektaşlarımız açısından son derece önemli olduğunu düşündüğümüz 12. Ulusal Uçak, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultayı'mıza kentimizin, ilgili kurum ve kuruluşları ile güzide basın kuruluşlarının temsilcilerini ve havacılığa ilgi duyan herkesin katıl bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
TMMOB kurultayı 13-14 ekimde gerçekleştirilecek
TMMOB Makina Mühendisleri Odası, ülkenin seçkin mühendisleri ve bilim insanlarının katılımı ile 13-14 Ekim tarihinde 12. Ulusal Uçak, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultayı’nı gerçekleştireceklerini duyurdu.
Yorumlar
Trend Haberler
Eskişehir'i gururlandıran marka dünyada zirvede
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde Görev Değişiklikleri
Mehmet Ali Hünerlier’e Türasaş’tan önemli görev
Eskişehir'de taciz iddiasına esnaf müdahalesi
Eskişehir'de genç muhtar hayatını kaybetti
Sırma ailesinden başkan Ataç’a teşekkür ziyareti