Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB)  üyeleri arası satın almayı kolaylaştıracak olan  ‘eosbbirliktesatinal.com' projesini hayata geçirdi.

  EOSB firmalarının satın alma yöneticileri ile  EOSB yönetimi kahvaltıda bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını yapan  EOSB Başkanı Nadir Küpeli, projenin öneminden bahsetti. Küpeli, "Hepimizin ticarete atıldığı andan itibaren bir sözü çok duymuşuzdur, 'Para kazanacaksan satın alırken kazan' bu durum yıllardır sanayicimiz arasında da konuşulmuş, bazı küçük organizasyonlar yapılmış ama çok  kısa soluklu projeler olmuştur. Bu konudaki en önemli başlangıç Safa Ay kardeşimizin Mart 2018'de yaptığı birlikte satın al lansmanıdır. Bundan kısa sayılabilecek süre sonra kendisiyle OSB arasında bir protokol imzalanmak suretiyle konu ortak proje haline gelmiştir.

Beklentimiz bir mal veya hizmeti daha kaliteli, daha uygun fiyatlarda, daha az zaman harcayarak organize bir sistemde ortak bir yazılım portal kullanarak çözüme ulaştırmaktır. Sistem acil satın alma, bireysel satın alma, birlikte satın alma başlıkları altında kurulmuştur.

Bizim için önemli olan bu işi birlikte çözebilmek olan üçüncü şıktır. Burada amaç firmaların ürün ve hizmet alımlarına doğru ve hızlı bir şekilde cevap vermek için satınalma departmanları arasında köprü olmayı amaçlayan birlikte satın al sisteminin kullanılabilmesidir. Günümüzde bir çok E-Ticaret sitesi tek taraflı çalışırken her zaman bireysellik ön planda yer almaktadır. Birlikte satın al projesi ise ana teması olan B2B ile satın alma kararında ikili ilişkilerden ziyade satın alma personellerinin ihtiyacı olan ürünün zaman, maddiyat ve kaynaklardan ne kadar tasarruf edebileceğine odaklanması hedeflenmektedir"dedi.

7/24 TİCARET YAPILABİLİYOR

Tedarikçiler açısından avantajları ise satış-pazarlama giderlerini minimize etmenin yanı sıra, işletmesinden ayrılmasına gerek kalmadan bulunduğu şehirdeki her türlü müşterisine en kısa sürede hizmet verilebildiğinin altını çizen Küpeli, "Birlikte satınalma portalının diğer bir amacı ise müşterileri ve tedarikçileri birbiri ile 7/24 ticaret yapabilir hala getirmektedir. Böylece müşteri ve tedarikçiler birbirleri ile hem müşteri hem de tedarikçi statüsünde alışverişte bulunabilecek, aradığı her şeye kısa sürede sahip olabilecekler.

Burada kısa bir istatistiki bilgide vermek isterim bu güne kadar 230 firmayla birebir görüştük. Bunlardan 85 satın almacı sisteme üye oldu. Şuanda 73 de tadarikçi var. Kullandıkça tanıttıkça bu sayı artacaktır. Birlikte geliştireceğiz. Bu projeyi sizlerin geleceği için işlerinize kolaylık sağlamak için çalışıyoruz"şekline konuştu.

Programın son bölümünde projenin kurucusu Safa Ay bir sunum gerçekleştirdi.