Eskişehir’de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 ila 8 derece üzerine çıkmasının beklenmesi nedeniyle vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği konusunda meteoroloji uyarıda bulundu.

Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yayınlanan meteorolojik değerlendirme raporuna göre, geçen hafta boyunca bölgeyi etkileyen yağışlı ve serin havanın bölgeyi terk ederek yerini sıcak ve yağışsız bir havaya bırakacağı tahmin ediliyor. Bölge genelinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, hafta sonundan itibaren mevsim normallerinin 5 ila 8 derece üzerine çıkması bekleniyor. İlerleyen günlerde il merkezlerinde beklenen en yüksek hava sıcaklıklarının Eskişehir’de 30 ila 35, Bursa’da 32 ila 37, Kütahya’da 29 ila 34 ve Bilecik’te ise 30 ila 35 derece aralığında olacağı değerlendiriliyor. Meteoroloji, yüksek seyredecek sıcaklıklar nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları hususunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği konusunda uyarı yaptı.

Eskişehir'de Yemek Nerede Yenir? En İyi Restoranlar ve Lezzet Durakları Eskişehir'de Yemek Nerede Yenir? En İyi Restoranlar ve Lezzet Durakları

Sıcak hava dalgasının 1 Haziran’da saat 00.00 itibariyle başlayıp, 5 Haziran saat 23.59’a kadar devam edeceği öngörülüyor.

Kaynak: iha