Tarım ve Orman Bakanlığı’nın IPARD kapsamında desteklediği YEGFEST 2026, Ankara’da Anadolu’nun yerel üreticilerini ve kültürel değerlerini buluşturdu. 60 ilden 155 üretici ve sanatkârın katıldığı festivalde Eskişehir’in yöresel ürünleri de yoğun ilgi gördü. ESİDER Başkanı Adem Özçelik ve Koordinatör Erol Coşkun, Eskişehir’i temsil eden stantları ziyaret etti.

Ankara, 7-8 Eylül tarihlerinde Anadolu’nun yöresel ürünleri, el sanatları ve yerel kalkınma çalışmalarının tanıtıldığı YEGFEST 2026’ya ev sahipliği yaptı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Lodumlu Kampüsü’nde gerçekleştirilen festivalde 60 ilden 155 yerel üretici ve sanatkâr bir araya geldi. Tanıtım ve satış stantlarının yanı sıra tadım noktaları, el sanatları çalışmaları ve kültürel gösteriler ziyaretçilerle buluştu.

Eskişehir 3 stantla temsil edildi

Eskişehir İli ve İlçeleri Yardımlaşma Derneği (ESİDER) Başkanı Adem Özçelik ile Koordinatör Erol Coşkun da festival alanını ziyaret ederek üreticilerle bir araya geldi.

Eskişehir’in 3 stantla temsil edildiği organizasyonda kentin gastronomik ve kültürel değerleri başkentlilere tanıtıldı.

Yunus Emre Ekmeği ve bulguruna yoğun ilgi

Eskişehir stantlarında geleneksel el sanatlarının yanı sıra doğal ve el yapımı yöresel ürünler öne çıktı.

Özellikle ata tohumundan hazırlanan Yunus Emre Ekmeği ve Yunus Emre Bulguru, ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Eskişehir’in geleneksel üretim kültürünü yansıtan toprak ve çömlek ürünleri de festivalde sergilendi.

Mihalıççık’ın keçe ve ipek ürünleri Macaristan’da sergilenecek

Festivalde dikkat çeken bir başka çalışma ise Mihalıççık yöresine ait keçe ve ipek karışımı özel tasarımlar oldu.

ESİDER tarafından verilen bilgiye göre, yöresel üretimin ve el emeğinin örneklerini taşıyan bu ürünlerin önümüzdeki aylarda Macaristan’da sergilenmesi planlanıyor.

ESİDER yönetimi, Mihalıççık’tan çıkan ürünlerin uluslararası bir organizasyonda tanıtılacak olmasının Eskişehir açısından önemli olduğunu belirterek üretimde emeği geçen sanatkârlara teşekkür etti.

Eskişehir’de Fethi Heper Stadyumu İçin Dikkat Çeken Açıklama
Eskişehir’de Fethi Heper Stadyumu İçin Dikkat Çeken Açıklama
İçeriği Görüntüle

Özçelik: “Anadolu’nun ruhunu Ankara’ya taşıdı”

Festival hakkında değerlendirmede bulunan ESİDER Başkanı Adem Özçelik, yerel üretimin desteklenmesinin önemine dikkat çekerek Tarım ve Orman Bakanlığı’na teşekkür etti.

Özçelik, “Bakanlığımızın bu değerli projesi sayesinde özel ve yerel ürünlerin sergilenerek halka ulaşmasına vesile olunuyor. Anadolu'nun ruhunu Ankara'ya taşıyan bu organizasyonda emeği geçen herkese ve tüm üreticilerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.