Tepebaşı ve Mihalgazi Alpagut, Atalan ve Tekeciler Mah.mevkiinde Eti Bakır A.Ş. tarafından yapımı planlanan Altın-Gümüş Mad.Ocağı ve Cevher Zenginleş.hazır beton Tes.projesi ile başlatılmış olan ÇED süreci, ÇED yönetmeliğin 5. mad. 2.fıkrası b bendi kapsamında sonlandırıldı.

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü yaptığı açıklamada, "

Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır Maden’in Tepebaşı ve Mihalgazi’de bölgeyi talan edecek madencilik faaliyeti için ÇED sürecinin sonlandırıldığı müjdesi geldi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü sayfasından akşam paylaşılan duyuruyu yerel seçimlere borçlu olduğumuzu düşünmemek elde değil.

Ormanlarımızı yok edecek, su kaynaklarımızı kirletecek, Sakarya Nehri’ni zehirleyecek ve şehrimize telafisi mümkün olmayan zararlar verecek madencilik faaliyetine geçit vermedik.

“Eskişehir kıymetlidir” diyen tüm Eskişehirlilerin havamızı, suyumuzu, toprağımızı ve sağlığımızı koruma kararlılığını bir kez daha yineliyorum."

Eskişehir’in demokrasi şöleni başladı! Eskişehir’in demokrasi şöleni başladı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise, "

Şehrimizin havasına, suyuna, toprağına ve tüm güzelliklerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Çünkü her zaman dediğimiz gibi #EskişehirKıymetlidir 🧿

Tepebaşı ve Mihalgazi'de bir çok mahallemizi tehdit eden altın-gümüş madeni arama faaliyetiyle ilgili ÇED süreci sonlandırıldı.

Bu süreçte tepkisini net bir şekilde belli eden muhtarlarımıza, bölge halkına, baromuza, sivil toplum kuruluşlarına ve tüm kurumlara teşekkür ediyorum."dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM