İYİ Parti'de Nebi Hatipoğlu'nun AK Parti'ye geçişinin ardından yaklaşık 150 istifa geldi, İstifaların arkasında ise AK Parti'ye geçen Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun olduğu ifade ediliyor.

İYİ Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Görkem Yıldırım'ın, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte istifa ettiğini açıklaması ile İYİ Parti Eskişehir'de istifaların sayısı 150'ye yaklaştı. İstifaların arkasında AK Parti'ye geçen Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun olduğu ifade ediliyor.

İYİ Parti Eskişehir örgütünde Kasım ayında patlak veren istifaların 2 Kasım tarihinde İYİ Parti milletvekilliğinden istifa ederek AK Parti'ye geçen Nebi Hatipoğlu'nun parti içinde gerçekleştirmek istediği devşirme operasyonunun bir parçası olduğu iddia ediliyor.  Parti içi kaynaklar, Hatipoğlu'nun parti içindeki "zayıf" halkaları bularak, istifa ettirdiğini ifade ediyor. Nitekim bugün gerçekleşen istifaların ardından açıklama yapan İyi Parti Eskişehir İl Başkanı Serdar Ulucan, Tepebaşı ilçe yönetimine ilişkin; "Diğer siyasi partilerde görev alan ve kendi ikbal ve şahsi çıkarlarını göz önünde bulundurarak partimiz içerisinde üye olan şahıslara yönelik devşirme operasyonları yapıldığı görülmektedir." ifadelerini kullandı. Öte yandan İYİ Parti Tepebaşı ilçe başkanlığından istifa eden Görkem Yıldırım'ın AK Parti'ye geçeceği de İYİ Parti kulislerinden gelen bilgiler arasında.

Geçtiğimiz hafta AK Parti'deki ilk basın toplantısında konuşan Nebi Hatipoğlu'nun AK Parti'ye 300 kişilik bir üye kaydı yapacaklarını, rozet takma töreniyle ilgili bilgi vereceklerini açıklaması da bu iddiaları güçlendiriyor.