dosya-1643234806-tanitim-resim

İçinde bulunduğumuz 2022 yılında da birbirinden güzel yerli ve yabancı yapımlar sinema salonlarında sizleri bekliyor. 2022 yılında vizyona girecek filmler arasında öne çıkan En iyi filmler sizler için derledik. Pandeminin tüm dünyayı etkilediği süreçte sinema sektörü de bundan üzerine düşen payı aldı. Çekimleri ya da vizyon tarihi yaşanan Covid-19 vakaları sebebiyle ertelenen çok fazla sayıda film var. Bu ertelemeler nedeniyle filmlerin vizyona giriş tarihleri sürekli olarak değişim gösterebilmekte. Ancak tüm bu ertelemelere karşın birbirinden güzel yapımlar Vizyondaki Filmler arasındaki yerini alıyor.

Bu yıl içinde gösterime girecek filmlere göz attığımız zaman oldukça iddialı yapımlar yer almakta. Yerli yapımlar içerisinde düşük bütçeli olmasına karşın büyük beklenti olan filmleri görebilmekteyiz. Bunun yanı sıra yabancı filmlerde serilerin devamı niteliğindeki yapımlarda bulunmakta. Sizler için hazırladığımız haberimizde 2022 yılında vizyona girecek olan yapımlar arasında öne çıkan Film Önerilerini bulabilirsiniz.

Ambulance – Ambulans

2022 Mart ayında vizyona girmesi planlanan film Gerilim – Dram – Aksiyon türünde bir yapım. Michael Bay’in yönetmenliğini üstlendiği Ambulans (Ambulance) filminin başrollerinde ise Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II, Eiza González, Moses Ingram, Garret Dillahunt gibi isimler yer almakta.

Filmin konusuna kısaca değinecek olursak; karısının ameliyatı için oldukça yüksek miktarda bir paraya ihtiyacı olan eski bir asker, son olarak kardeşim dediği birine gider. Ondan para istediğinde hayli ilginç bir istek ile karşılaşır. Bir banka soygunu yapmak için plan yapmaya başlarlar. Soygun günü ise işler planın çok dışında ilerlemeye başlar. Soygun esnasında vurulan bir polis ile birlikte bir ambulansın içinde kaçmak zorunda kalırlar.

Black Adam

Fantastik türde bir yapım olan Black Adam filmi oyuncu kadrosunda Dwayne Johnson, Aldis Hodge, Noah Centineo yer almaktadır. Filmin yönetmenliğini ise Jaume Collet-Serra yapmaktadır.

Black Adam bir anti kahramandır. Büyücülerin önderi olan Black Adam, yıldırımın gücünü elinde bulundurmaktadır Black Adam şimşeği serbest bıraktığında yedi büyük günahı da serbest bırakmış olur ve bu günahlar dünyaya ulaşır. Günahların dünyayı sarması ise her şeyin alt üst olmasına yol açar.

Black Panther 2: Wakanda Forever

Aksiyon – Macera ve Fantastik tür olarak adlandırabileceğimiz Black Panther 2 : Wakanda Forever filmi 2022 yılı içerisinde vizyona girmesi merakla beklenen yapımlar arasında yer almakta. Filmin yönetmenliğini Ryan Coogler üstlenmekte. Filmin oyuncu kadrosunda ise Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Letitia Wright gibi oyuncular yer almakta.

Marvel Sinematic Universe kahramanlarından Black Panther’in devam filminde Wakanda’da bulunan vibranium elementi çok tehlikeli bir silah yapmak üzere çalınmıştır. Bu silah, tüm dünyayı tehdit etmektedir. Wakanda’lıları şimdi tarihlerinden kalan mirası korumak için büyük bir görev beklemektedir. Filmin çekimleri pandemi ve oyuncuların yaşadığı kazalar sebebiyle birkaç kez ertelenmek zorunda kalmıştı. 2022 yılının merakla beklenen yapımları arasında yer alacağını düşündüğümüz film, Marvel hayranlarını fazlasıyla memnun edecek.

DC Süper Evciller Takımı

DC’nin animasyon türündeki DC Süper Evciller Takımı filminin 2022 Mayıs ayında vizyona girmesi planlanmakta. Dwayne Johnson, Kevin Hart, John Krasinski gibi isimler filmin seslendirme kadrosunda yer alıyor.

Uzun metrajlı animasyon filminin kahramanları evcil hayvanlardan oluşuyor. Bu evcil hayvanlar ise DC evrenindeki süper kahramanların evcil hayvanlarından başkası değil. Süperman'in köpeği, Batman'in tazısı, Supergirl'ün atı, Wonder Woman'ın kangurusu, Aquamen'in denizatı ve Flash'ın kaplumbağası heyecan dolu bir maceraya atılıyor.

Nil’de Ölüm

Gerilim ve Polisiye türünde bir yapım olan Nil’de Ölüm filminin vizyon tarihi 2022 Şubat ayı olarak duyuruldu. Yönetmenliğini Kenneth Branagh’ın üstlendiği filmin başrollerinde ise Kenneth Branagh, Armie Hammer, Gal Gadot gibi isimler yer almakta.

Nil Nehri’nde lüks bir yolculuğa çıkılan gemide henüz yeni evlenen ve balayına çıkan Linnet Doyle öldürülür. Gemideki yolcular arasında Dedektif Hercule Poriot’da yer almaktadır. Gemi kaptanı, dedektifin bu cinayeti araştırması için onu görevlendirince Dedektif Hercule Poriot cinayeti çözmek için soruşturmaya başlar.

Uncharted

Aksiyon ve Macera türündeki Uncharted filminin vizyona gireceği tarih 11 Şubat 2022 olarak duyuruldu. Filmin yönetmen koltuğunda Ruben Fleischer’in bulunduğu filmin oyuncu kadrosunda ise Tom Holland, Mark Wahlberg, Sophia Taylor Ali yer almakta.

Nathan Drake, bir hazine avcısıdır. Güney Amerika’da bulunan altın şehir El Dorado’nun yerini bulabilmeyi hayal etmektedir. Victor Sullivan, Nathan’ın oldukça zeki olan ortağıdır. Nathan ve Victor, altın şehir El Dorado’yu bulmak için harekete geçer. Ama bu arayışta yalnız değillerdir. Açgözlü bir kişiliğe sahip olan düşmanları da aynı hedefe ulaşmak için türlü entrikalar çevirmektedir.

Kırmızı - Turning Red

Animasyon türünde bir yapım olan Kırmızı – Turning Red filminin vizyon tarihi Mart 2022 olarak duyuruldu. Filmin senaryosunu kaleme alan Domee Shi, aynı zamanda filmin yönetmenliğini de üstlenmekte.

Filmin konusuna kısaca değinecek olursak; Mei Lee, ergenlik çağında bulunan on üç yaşındaki bir kızdır. Bu genç kız her ergen çocuğun yaşamakta olduğu sorunları yaşamakta ve bu sorunlar altında her geçen gün ezilmektedir. Bu yaşadığı sorunlar nedeniyle her heyecanlandığı zaman ise kırmızı renkli bir pandaya dönüşmektedir.

Kuzeyli - The Northman

Aksiyon – Macera ve Tarihi türde bir yapım olan Kuzeyli – The Northman filminin vizyona giriş tarihi 1 Nisan 2022 olarak duyuruldu. Filmin yönetmenliğini Robert Eggers üstlenirken, oyuncu kadrosunda ise Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Willem Dafoe gibi isimler yer alıyor.

Film, 10. Yüzyılda İzlanda’da geçmektedir. Viking kralı olan babası, amcası Fjolnir tarafından öldürülen henüz küçük bir çocuk olan Amleth, bir anda hem ailesini hem de veliaht olduğu krallığı kaybeder. Bir Viking Prensi olan Amleth, babasının öldürülmesi sonrasında onun intikamını almak için yemin eder ve harekete geçer.

The Flash (2022)

DC Comics’in aksiyon ve bilim kurgu türündeki yapımı The Flash filmi 2022 yılına damga vuracak filmler arasında ön sıralarda yer almakta. Yönetmenliğini Andy Muschietti’nin üstlendiği yapımın başrollerinde ise Ezra Miller, Sasha Calle, Michael Keaton yer alıyor.

Barry Allen bir bilim adamıdır. Bir gün laboratuvarda çalışırken fırtına esnasında yıldırım düşer. Bu düşen yıldırım başta Barry’nin vücudunda ve malzemelerinde büyük bir etki yaratır. Barry, yıldırım çarpması sonucunda kimsenin aklına gelmeyecek bir özel yeteneğe sahip olacaktır. Bu süper güç ise çok hızlı bir şekilde hareket edebilmektir. Artık yaşamakta olduğu Central City’de suçlular ile mücadele etmeye hazırdır.

Spider-Man: Across The Spider-Verse Bölüm 1

Animasyon Ve Fantastik türdeki filmin Ekim 2022 tarihinde vizyona girmesi planlanmaktadır. Filmin yönetmen koltuğunda ise Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, Justin Thompson yer almaktalar.

İki bölüm halinde olacak filmin ilk bölümünde Miles Morales, Gwen Stacy ve diğer evrenlerde bulunan örümcek adamlar ortak bir düşman için bir araya gelmek ve güçlerini birleştirmek zorundadırlar. Tarihin en kötü ve güçlü adamı ile savaşmak için harekete geçen örümcek adamlar bakalım bu mücadeleden başarı ile çıkabilecekler mi?

Editör: Mustafa YILDIRIM