HABER: GÜLNAZ DEMİROK/ BARTU CAN

Anadolu Üniversitesi öğrencileri adına Yağmur Tokca tarafından Yunus Emre Kampüsü kapısı önünde yapılan basın açıklamasında, 19 Mart ayaklanmasının ardından yaşanan tutuklamalar ve öğrencilere yönelik baskılar protesto edildi. Açıklamada, dokuz aydır süren öğrenci direnişinin kararlılıkla devam ettiği vurgulandı.

HUKUKSUZ TUTUKLAMALARA TEPKİ

Konuşmada, 19 Mart’ta demokratik haklarını kullandıkları gerekçesiyle dört öğrencinin hukuksuz şekilde tutuklandığı ifade edilerek, bu sürecin öğrencileri yıldırmaya yönelik bir baskı politikası olduğu savunuldu. Tutuklamalara rağmen mücadelenin geri adım atmadan sürdürüleceği belirtildi.

MÜCADELE VE TALEPLER SÜRECEK

Öğrenciler, kayyum atamaları, beslenme hakkının gaspı ve yurtlarda yaşanan sorunlar başta olmak üzere pek çok talebi alanlarda dile getirmeye devam edeceklerini açıkladı. Açıklamada, geleceksizliğe sürüklendiği ifade edilen öğrenci gençliğin bu düzene boyun eğmeyeceği vurgulandı.

Hakça ve halkça bir bütçe için üretimden gelen gücümüzü kullanıyoruz
Hakça ve halkça bir bütçe için üretimden gelen gücümüzü kullanıyoruz
İçeriği Görüntüle

DAYANIŞMA VE DİRENİŞ VURGUSU

Basın açıklamasında “öğrenci dayanışması” ve “devrimci dayanışma” vurgusu öne çıkarken, faşizme karşı birlikte mücadele çağrısı yapıldı. Devrimcilerin kimliksizleştirilemediği ve mücadeleden koparılamadığı ifade edildi.