Esgazete Ailesi olarak 7 yaşına girmenin onuru ve mutluluğunu yaşıyoruz. Eskişehir Manşet gazetesi olarak da 4’üncü yılımızı aştık…

Esgazete, yayın hayatına; Mustafa Yıldırım’ın sırt çantasını (içinde fotoğraf makinası ve laptop ile) sırtlayıp haberin peşinde koşmaya, kafelerde haber yazıp kamuoyuyla paylaştığı zamanlarda başladı. Kısa süre içinde ben de bu ailenin içinde yer aldım ve 7’nci yılımızda da birlikte yol alıyoruz…

Özellikle Gezi eylemlerinin başlangıcında Esgazete büyük ve başarılı bir sınav verdi. İnternette haber portalı olarak Eskişehir’de gelişmeleri sadece Eskişehirliler değil, tüm Türkiye de www.esgazete.com haber sitemizden izlemeye ve paylaşmaya başladı. O süreçte birçok yaygın basın kanalı, bizleri arayarak gerek haber, gerekse fotoğraf anlamında yardım istemişti.

Esgazete; bir patronun, şirketin ya da siyasi grubun sırtına yaslanarak yayın hayatına başlamadı. Sıkıntılı günler yaşadık, ama gazetecilik ilkeleri doğrultusunda haber yapmayı sürdürdük.

7 yıl oldu yine aynı ilkelerle yolumuza devam ediyoruz ve edeceğiz de…

Belki de en önemlisi bu 7 yıl boyunca Esgazete ve Eskişehir Manşet, onu takip eden okurlarını asla “kandırmadı”..

Haberleri tarafsız bir şekilde kaynağından iletti, metinlerden cımbızla cümleler çekip, haberi çarpıtmadı, sansasyonel olmak adına haber içeriğine müdahale etmedi, doğruluğunu teyit etmediği haberi tıklanma uğruna girmedi ve tabi her zaman doğru olanı doğru bildiğini yazdı, haberi bir tehdit ya da yalakalık malzemesi asla yapmadı. Sert açıklamalara ve eleştirilere de yer verdi ama asılsız iddialara da taraf olmadı, ne kadar mümkünse o kadar tarafsız kaldı, bu nedenle belki sağcısı da kızdı zaman zaman solcusu da ama biz gazetecilik yapmak istiyorduk, koşullar ne kadar zor olsa da…

Farklı düşüncelerde olan köşe yazarlarımız düşüncelerini paylaştılar.

Esgazete ile izleyiciler sadece Eskişehir ve ilçeleri, bölgedeki il ve ilçeleri değil, Türkiye ve dünyada gelişen önemli haberleri okumak ve olaylardan haberdar olma şansını da elde etti.

Esgazete, hiç kandırmadığı için takipçileri ve okuyucuları da 7 yıl boyunca bir duyum aldıklarında hemen önce Esgazete’ye girerek “doğrusu”nu öğrendi.

“Esgazete’de varsa haber doğrudur” inancı ile...

Bunu başardık.

7 yıl boyunca hatalarımız da oldu, bu hatalardan ders aldık ve aynı hataları bir kez daha tekrarlamadık.

Eskişehir Manşet gazetemizde ise, 4’üncü yılımızı aştık. Abonelerimizi de hiç kandırmadık…   Abonelerimize 4 yıldır Eskişehir Manşeti her ayın ilk haftasında ulaştırdık.

Esgazete ve Eskişehir Manşet olarak hiçbir zaman “üç-beş kuruşluk ilan” için bir yerlere sırtımızı dayayıp ‘paralı haberlere’ yönelmedik.

Esgazete ve Eskişehir Manşet olarak hiçbir zaman ‘emek hırsızı’ olmadık. Yani, oturduğumuz yerden veya birilerinden alınan haberleri siteye koymadık. Ve hiçbir zamanda ‘emek hırsızlarına’ yandaş olmadık, yardım etmedik.

Emek harcadık haberler için, haberlerin peşinde koştuk. Eskişehirliler bilir, demokratik kitle örgütleri yöneticileri bilirler, işçiler, memurlar, esnaflar, emekliler bilirler. Çünkü Esgazete’nin bir muhabirini yanlarında muhakkak görmüşlerdir.

Esgazete her zaman haberin olduğu yerde olmuştur.

O yüzden Esgazete 7 yıldır haberin içinde ve haberin peşinde koşuyor ve koşmaya devam edecek.

Nasıl Esgazete’de çalışmak onur ve mutluluksa, Esgazete’yi izlemek de bir ayrıcalıktır.