Ritim bozukluğu kalpte hangi hastalıkların habercisidir, ablasyon tedavileri nasıl yapılır, tedavi süreci ardından yapılması gereken hakkında bilgilendirme…
Aritmi sessize ilerleyen hastalıklar arasındadır. Kişiler çoğu zaman herhangi bir belirti yaşamazlar. Rutin muayenelerde ya da aniden yaşanan bayılmalarda doktorunuz ritim düzensizliğini tespit edebilir.Akciğer hastalıkları, diyabet ila hipertansiyon benzeri çok sayıda sağlık problemi aritmiye sebep olabilir.
Ritim Bozukluğu Belirtileri Nedir?
Ritim bozukluğu kalpte hangi hastalıkların habercisidir: herhangi bir hastalık belirtisi olmayabilir. Fazla heyecan ya da stres kalp ritminde değişime sebep olabilir. Kalp ritim bozukluğunda belirtilerin şiddeti ve görülme sıklığı da önemlidir.
Brakardi/ kalbin yavaş ritimle atmasında nefes darlığı, yorgunluk, bayılma ve baş dönmesi benzeri belirtiler görülür.
Taşikardi/ kalp ritminin çok hızlı atmasında ise güçsüzlük, nefes darlığı, ter basması, göğüs ya da boyunda kalp ritminin hissedilmesi belirtiler içindedir.
Ritim Bozukluğu Tedavi Alternatifleri
Gelişen teknolojiyle aritmi tedavisi kolaylıkla kontrol altına alınmaktadır. Ritim bozukluğu tedavi alternatifleri;
· İlaç tedavisi: aritmiyi kontrol altına alma için kullanılan ilaçlar çeşitlidir. Pek çok yan etkisi olan ilaç tedavisi son dönemlerde tercih edilmemektedir.
· Ablasyon:ablasyon tedavileri nasıl yapılır: hastanın kasığından girilerek kateter ile kalbe radyo frekansları kullanılır. Ritim bozukluğunun kesin çözümü olarak görülmektedir.
· Elektroşok tedavisi: aritmi sorununu tamamen yok eden yöntemlerden biridir.
· Kalp pili: çok yavaş atan kalp ritmini düzenlemede ömür boyu kullanılır.
Ritim Bozukluğu Nasıl Önlenir?
Ritim bozukluğu kalpte hangi hastalıkların habercisidir: damar tıkanıklığının sebebidir. Kalp sağlığını koruma için düzenli beslenme, spor ve sigara kullanılmaması gerekir. Pek çok aritmi günlük hayatı etkilemez ya da tedavi edilmesi gerekmez.
Bayılma ve göğüs ağrısının eşlik ettiği aritmilerin hemen tedavi edilmesi gerekir. Bu tarz ciddi ritim bozuklukları sonucunda felç ve ani ölümler görülür. Tanı ve tedavisi gelişen teknolojiyle kolay hale gelen aritmi için kardiyoloji bölümüne gitmeniz gereklidir.
Kalp ritminizi koruma için sağlıklı beslenme düzeni ve vücudunuzu yormayacak spor yapmalısınız. Bu tarz aritmilerin kontrol altına alınmasına Prof.Dr. Sedat Köse görüşerek ne tür sporlar yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.
Ritim bozukluğu nedenleri dty: https://www.sedatkose.com/kalp-ritim-bozuklugu-ankara/