Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası Üyesi İnşaat Mühendisi Muhittin Ozan Kahraman, Devlet Su İşleri DSİ 3. Bölge Müdürlüğü’nde çalışmakta olan sendika üyesi Bektaş Kayhan ile ilgili basın açıklaması yaptı. Kahraman, üyeleri olan Bektaş Kayhan’ın on yıl önce DSİ 3. Bölge Müdürlüğü’ne bilgisayar mühendisi olarak atandığını, kısa bir süre Bilgi Teknolojileri Şube Müdürlüğü yaptığını ve  kendi isteği ile bu görevden ayrıldıktan sonra halen bilgisayar mühendisi olarak kurumda çalıştığını dile getirdi. Kahraman, Bektaş Ayhan’ın 1-1,5 yıldır Şube Müdürü Abdullah Yürür ve kurum idaresi tarafından psikolojik baskıya uğradığını dile getirdi.
İKİ SORUŞTURMA DAHA AÇILDI/ MEMUR SINIFININ DIŞINDA ÇALIŞTIRILAMAZ
Kahraman, “Bilgisayar Mühendisi arkadaşımıza 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 45’inci maddesinde açıkça; ‘Hiçbir memur sınıfının dışında ve sınıfının içindeki derecesinin altında bir derecenin görevinde çalıştırılamaz.’ denilmesine rağmen kablo döşeme, güvenlik kamerası tamiri, toner değiştirme gibi hem arkadaşımızın mesleki yetkinliği olmayan hem de başka sınıftan personelin yapması gereken görevler verilip, kendisi bu görevleri kabul etmediğinde ise soruşturma açılmıştır.” dedi. Kahraman, bundan 3 ay önce açılan soruşturma neticesinde Kayhan’a uyarı cezası verildiğini ve bu cezanın sonrasında DSİ Genel Müdürlüğü Disiplin Kurulu tarafından Devlet Memurları Kanunu’nun ilgili maddesi uyarınca oy birliği ile kaldırıldığını söyledi. Kahraman, geçen ay ise,  daha önce iptal edilen ceza konusu görevlerin iki gün ardı ardına tekrar verildiğini ve Kayhan’ın mesleki olarak bu görevleri yapmayacağını bildirdiği için kendisine iki soruşturma daha açıldığını anlattı. 
Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası Üyesi İnşaat Mühendisi Muhittin Ozan Kahraman, “Kurum personeli tarafından sevilen, görevi ile ilgili konularda kurum personeline elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışan arkadaşımıza verilmek istenen bu ceza hem kurum çalışanı arkadaşlarımız nezdinde hem de hukuken gayrimeşrudur.” diyerek süreç boyunca arkadaşlarının her zaman yanında olduklarını söyledi.
SENDİKA OLARAK BUNU KABUL ETMİYORUZ
Kahraman bu süreçte kurumda yaşanan bir diğer sorunu ise şöyle aktardı: “Basında da yer alan geçen hafta İstanbul’daki Millet Bahçesi’nin açılışı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personeline yapılan zorlama, DSİ kurum personeline de yapılmak istenmiştir. Geçen haftakine benzer bir şekilde ayın 15’inde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılacak açılış için personelden katılım talep edilmiş, belirlenen isimlerin katılımı zorunlu tutulmuştur. İlgili açılışa katılım için, raporlu olsanız bile raporların kabul edilmeyeceği belirtilmektedir. Açılışa katılmak kurum personeline hangi görev tanımı ile zorunlu tutulmaktadır?”  Bu durumun idarenin yetkisini kötüye kullanmak olduğunu ve sendika olarak bunu kabul etmediklerini ifade eden Kahraman, ilgili açılışa gitmek istemeyen arkadaşlarının sendika olarak yanlarında olduklarını söyledi.
UYGULAMALARI GERİ ÇEKMEYE ÇAĞIRIYORUZ/
Kahraman, “DSİ 3. Bölge Müdürlüğü idarecilerini bu uygulamalarını geri çekmeye çağırıyoruz. Bektaş arkadaşımız ve kurum çalışanı sendikamız üyesi arkadaşlarımız kapıkulu değil örgütlü birer emekçidir, sendikamız ile birlikte haklarını fiilen ve hukuken sonuna kadar arayacaklardır.” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Mustafa YILDIRIM