Ulaşım, üretim, ısınma, aydınlatma gibi birçok ihtiyacımız için kullandığımız makineler de temelde enerji kaynağına ihtiyaç duyar. İşleyişleri ancak sisteme aktarılan enerji sayesinde gerçekleşebilir. Bu ihtiyaçlara yönelik olarak üretilen akümülatör de kullanıldığı alana göre farklı olarak çeşitlerde bulunabilir. Araçlar için akü tercihlerinde de aynı şekilde araçların teknolojilerine göre farklı bir tercih seçeneği vardır. Akülerin üretiminin temelinde saf kurşun esas alınıyordu. Burada dağılımı kolay olduğundan farklı materyallerle desteklenerek kullanılabilir hale getirilir. Kurşun asit aküler en eski çeşitlerdendir. Araç teknolojileri gelişip değiştikçe start stop akü, agm akü , efb akü , marin akü gibi çeşitler de üretilmiş veya geliştirilmişlerdir. Teknolojik bir üretim tesisine sahip olan Esan Akü’de 40 yılı geçen tecrübesi ile birlikte güçlü sistemlerin üretilmesinde öncü firmalardan olmaktadır.

Yakıt Tasarrufu İçin Start Stop Aküler

Trafiğin yoğun olduğu bölgelerde araçların dur-kalk işlemleri fazla yakıt tasarrufu, bu da daha fazla çevre kirliliği demekti. Bunun önüne geçebilmek adına araçlarda hibrid sistemler devreye girdi. Ayrıca elektrikli araç sistemleri de aynı şekilde bunlara yönelik olarak üretildi. Araçların çalışabilmesi için de farklı bir enerji kaynağına ihtiyaç duyulmaktaydı. Bunun için de start stop teknolojili binek araç aküleri üretilmeye başlanmıştır. Yüksek çevrim ömrü, yüksek korozyon direnci, yüksek marş, uzun ömürlü kullanım ve kısa sürede şarj alan yapısıyla yakıt tasarrufunu sağlar. Çeşitlilik anlamında efb ve agm çeşitleri bu ihtiyaca yönelik kullanılabilir. Sadece agm çeşidi sırf bu teknolojideki araçlara uygun olarak üretilmiştir.

İş Sahalarında Endüstriyel Aküler İle Kesintisiz İşlemler

Üretim sahalarında taşıma, ürünleri istifleme, kaldırma veya personel taşıma, temizlik araçları, golf araçları gibi sistemlere yönelik de endüstriyel aküler tercih edilir. Gün içerisinde en fazla çalıştırılan araçlar olduklarından sistemlerinde kullanılan akülerin de uzun ömürlü, yüksek kapasiteli ve şarj-deşarj döngüsünün yüksek olması gerekir. Esan Akü’nün traksiyoner akü modellerinde istenilen verimi alabilmektesiniz. İş sahalarında kullanılan araçlar için forklift akü ile deşarj ve şarj işlemlerinden minimum etkilenme söz konusudur. İstenen kapasite doğrultusunda sistemleri kurulabilir. İşlerinizin aksamaması ve daha hızlı işlemleriniz için araçlarınızda bunları tercih ederek, verimliliğinizi artırabilirsiniz.

Profesyonellerin de Tercihi Esan Akü!

Kuruluş yılındana itibaren üretim tesisleri ve üretim teknolojilerini sürekli olarak genişleten ve geliştiren Esan Akü, kullanıcıların ve profesyonellerin de aradığı bir kaliteye sahip olarak adını duyurmuştur. Yerli akü üreticisi statüsüyle ülkemizi yurtdışında da başarıyla temsil etmeye devam etmektedir. Yıl içerisinde dünyanın çok farklı alanlarındaki otomotiv ve yedek parça fuarlarına katılarak akü teknolojilerini ve ürünlerini tanıtmaktadır. Yollarda daha konforlu ve güvenli bir sürüş keyfi için profesyonellerin de tercihi olan Esan Akü kalitesini deneyimlemek ise çok kolaydır. Size en yakın anlaşmalı bayilerden ürünleri temin ederek bu kaliteyi tercih edebilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM